-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 17

Kodėl „Subaru Baja“ patyrė nesėkmę?

Tai, kad keturių varomų ratų sistema garsėjanti "Subaru" kadaise nusprendė gaminti pikapą, nestebina. Atrodo, kad tokia mašina šiai japonų markei labai tinka. Tačiau "Subaru Baja" buvo labai keistas pikapas – toks, kuris daugybę žmonių paliko su klausimu „kodėl?“
Subaru Baja buvo pristatytas su tokia geltonos ir sidabrinės spalvų kombinacija. (IFCAR, Wikimedia)
Subaru Baja buvo pristatytas su tokia geltonos ir sidabrinės spalvų kombinacija. (IFCAR, Wikimedia)

„Subaru Baja“ – tai JAV 2002-2006 metais gamintas pikapas, sukurtas universalo „Outback“ pagrindu. Tai, kad šio pikapo bazė yra lengvasis automobilis, nėra nei keista, nei unikalu – tokių mašinų yra nemažai. Štai „Volkswagen Saveiro“ yra artimas hečbeko „Golf“ giminaitis, o labai retas argentinietiškas „Mercedes-Benz 220D“ pikapas buvo sukurtas paprasto sedano pagrindu. Tiesiog „Baja“ buvo toks nelabai pikapas – atrodo, kad kažkas garaže savomis rankomis modifikavo paprastą „Outback“.

„Subaru“ 1971-1994 metais Leone universalo pagrindu gamino pikapą BRAT. Tai buvo nišinis produktas, savo idėja primenantis „Chevrolet El Camino“ ar „Ford Ranchero“, bet turintis didelį privalumą – BRAT buvo varomas visais keturiais ratais. Tiesa, silpni 1,6-1,8 litrų keturių cilindrų varikliai BRAT pardavimų Šiaurės Amerikoje labai neskatino.

BRAT buvo tikras pikapas – dvi durelės ir krovinių kėbulas. Jame, beje, kurį laiką montuotos papildomos sėdynės. Juokinga, bet tos plastikinės sėdynės lauke buvo montuojamos dėl mokesčių – keturvietis BRAT buvo ne lengvasis sunkvežimis, o paprastas keleivinis automobilis, o tai stipriai sumažino importo kaštus.

Pasibaigus BRAT gamybai, „Subaru“ kurį laiką savo gamoje neturėjo pikapo. Tai buvo šiek tiek keista, nes „Subaru“ turi stiprią šaką JAV. Tačiau 2000-ųjų Los Andželo automobilių parodoje „Subaru“ pristatė koncepcinį ST-X – oranžinį „Outback“ pikapą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius