-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 19

Kuris lengvasis automobilis turi plačiausias padangas: tai – tikrai ne BMW ir ne „Porsche“

Plačiausias padangas rastume ant sunkiosios technikos – karjerų savivarčiai naudoja labai plačias padangas, nes yra neįtikėtinai sunkūs. O kokios yra plačiausios kada nors serijiniu būdu gamintos lengvojo automobilio padangos?
Naujasis BMW M2
Naujasis BMW M2 / Gamintojo nuotr.

Daugiau naujienų apie automobilius – rubrikoje GAZAS.LT.

Platesnės padangos reikalingos dėl vienos iš dviejų priežasčių – mažesnio slėgio į gruntą ir sukibimo. Visa tai susiveda į kontakto plotą. Kai savo įprastu kasdienišku automobiliu lekiate greitkeliu, asfaltą liečia tik keturi nedideli gumos lopinėliai, kurių bendras plotas yra mažesnis nei vienas A4 formato lapas. Didesnio skersmens ratai (matuojami coliais) nepadidina kontakto ploto. Tai gali padaryti tik sportinis protektoriaus raštas (ar, pavyzdžiui, F1 stiliaus slikai), mažesnis slėgis ir didesnis padangos plotis.

Didesnis kontakto plotas padeda bekelės visureigiams neįklimpti ir leidžia sunkvežimiams nelaužyti kelio asfalto. Bet platesnes padangas dėvi ir galingi sportiniai automobiliai, kuriems reikia daugiau sukibimo, kad jie galėtų tinkamai ir saugiai išnaudoti savo sukimo momentą.

Dauguma lengvųjų automobilių nešioja 205-255 mm pločio padangas. Jei vairuojate ne visureigį ar sportinį automobilį, greičiausiai jūsų mašinos padangos telpa į tuos rėmus. Antros kartos BMW M2 yra galingas sportinis automobilis ir turi 275-285 mm pločio padangas, tuo tarpu „Porsche 911 GT3RS“ (992) turi net 325 mm pločio galines padangas. Šie skaičiai jums padės suvokti, kokios plačios iš tikrųjų yra „Bugatti Veyron“ padangos.

Bet apie viską iš eilės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius