Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Konkurso „Lietuvos metų automobilis“ dalyvis – elektrinis „Nissan Townstar“

Komercinis mažasis furgonas arba „kablukas“ tradiciškai skirtas prekėms po miestą išvežioti. Tad tikėtis didelių stebuklų čia tarsi neverta?
Lietuvos metų automobilis 2024 m.: pretendentai
Lietuvos metų automobilis 2024 m.: pretendentai / Vytauto Pilkausko nuotr.

„Tautos automobilio“ nominacijoje gali balsuoti už bet kurį automobilį, kuris jums patinka (galima rinktis ir kelis).

Na, neveltui šis „Nissan“ modelis pavadintas miesto žvaigžde „Townstar“. Nes tikrai gali nustebinti ne tik modernia išvaizda.

Pirmas svarbus faktas – šis modelis gali būti ir su vidaus degimo varikliu, ir elektrinis. Būtent elektromobilis, turintis 44 kWh bateriją, pateiktas konkursui „Lietuvos metų automobilis 2024 m.“.

Važiuojant mieste taupiai (ir ne per pūgą ar šalčius), jis gali nuvažiuoti iki 285 km. Žinoma, jei greitkeliu pabandytumėte važiuoti žiemą, viena įkrova įveiktas atstumas būtų dvigubai mažesnis. Juk reikia jungti ir šildymą, taigi elektros sąnaudos padidės. Nemėgsta šis elektromobilis ir priešpriešinio vėjo. Nes ne greitkeliams ir skirtas, o miestui.

Tačiau miesto žvaigžde jis vadinamas ne tik dėl to. Šis pavadinimas gali skambėti kai komplimentas, nes „kablukas“ (pakeitęs „e-NV200“) savo komplektacijoje turi gerų dalykų. Tarkime, „automatinę“ transmisiją (tiksliau, neturi pavarų), tad nereikia junginėti svirties. Beje, svirtis jungiama norint „drive“ režime reguliuoti tris regeneracijos lygius.

Technologijų sąrašą papildo pagalbinė vairavimo sistema „ProPILOT“. Ši sistema praverčia važiuojant greitkeliu: ji automatiškai sumažina automobilio greitį iki visiško sustojimo ir jį padidina stebėdama atstumą iki priekyje važiuojančios transporto priemonės.

Modelis siūlomas su kameromis, patogiomis ryšio funkcijomis, tokiomis kaip „E-Call“, „Apple CarPlay“ / „Android Auto“, ir belaidžiu įkrovikliu ir t.t

Šiomis ryšio paslaugomis bus galima naudotis per 8 colių jutiklinį ekraną, kuris naujajame „Townstar“ elektromobilyje yra susietas su priešais vairuotoją esančiu 10 colių skaitmeniniu prietaisų skydeliu.

Visos būtinos funkcijos

Bet pradėkime nuo įsėdimo. Rakteliai kišenėje Prieinu prie „kabluko“, jis pats atsirakina. Netikėta, patogi funkcija. Kaip ir „Renault“ primenantis skaitmeninis skydelis. Arba „Dacia“ naudojamas jau iš karto integruotas telefono laikiklis. Ar net šildomos sėdynės. Parkavimo jutikliai. Multifunkcinis vairas su mygtukais. Energijos srautų atvaizdavimas monitoriuose. Penkerių metų garantija.

Viršutinės lentynėlės daiktams susidėti turėtų būti norma. Bet bagažo skyrius – ganėtinai erdvus, jame telpa net 3,6 m. ilgio kroviniai.

Važiuoja „Townstar“ tyliai, garso izoliacija pakankama, kaip tokiam automobiliui. Beje, šis modelis gali b8ti komplektuojamas furgono ir „Combi“ (keleivinės) versijos.

Bazinio modelio kaina – 39 850, o pateikto konkursui, gerai sukomplektuoto – 47 995 Eur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius