Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Ladies Go“ skelbia sezono pradžią: laukia superherojų tema, staigmena vyrams ir naujas formatas

Jau gegužės 25 dieną Vilniuje startuoja pirmasis orientacinio-pramoginio „Ladies Go“ ralio etapas.
Startuoja „Ladies Go“ pramoginio ralio etapas
Startuoja „Ladies Go“ pramoginio ralio etapas / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Ralis Autosportas

Tai 5-asis, jubiliejinis, sezonas, kuris tradiciškai suburs ne tik vairuojančias, bet ir smagiai su bendramintėmis laiką praleisti norinčias moteris-superherojes. Šių metų „Ladies Go“ ralio tema – „moterys-superherojės“. O pagrindinė naujiena – ralyje svečių teisėmis gali dalyvauti ir vyrai, net vairuoti automobilį.

„Ladies Go“ sumanytoja ir organizatorė Raimonda Jagminaitė džiaugiasi, kad prasideda jau penktas sezonas, o per visą šį laiką buvo suorganizuota daugiau kaip 20 renginių, subūrusių skirtingų profesijų, pomėgių ir amžiaus moteris, kurios ne tik nori, bet ir siekia gyventi įdomiai, mėgsta adrenaliną. „Daugeliui moterų tai – didžiulė pramoga ir puiki tinklaveika. Jos čia ne tik varžosi pagal numatytas žaidimo taisykles, bet ir smagiai leidžia laiką, mezga naujas pažintis.

Džiaugiuosi, kad už vairo, ar bent ekipaže kiekvienais metais turime ne tik jaunų, žavių ir pasaulį užkariauti pasiruošusių moterų, bet ir garbaus amžiaus senjorių“, – šypsosi „Ladies Go“ organizatorė, pabrėždama, kad dalyvauti pramoginiame ralyje gali visos norinčios moterys.
R. Jagminaitė atskleidžia, kad šio sezono tema „moterys-superherojės“ pasirinkta siekiant parodyti, kokios stiprios, veiklios ir atsakingos yra moterys. „Mes, moterys, jei norime, viską galime: ir vaikus auginti, ir karjerą daryti, keliauti, linksmintis, o jei reikia, dar ir kitais pasirūpinti. O kai užplūsta adrenalino ir nuotykių banga, galime ir „Ladies Go“ ralyje dalyvauti. Moterys, kurios mūsų ralyje dalyvauja jau ne pirmą kartą, prisipažįsta, kad viena smagiausių dalių – ruoštis raliui.

Sugalvoti aprangą, kuri atskleistų ekipažo polėkį, dvasią ir energiją. O jei tai ne draugių, bet įmonei atstovaujantis ekipažas, prisideda ir atsakomybė reprezentuoti įmonės prekių ženklą – atrodyti stilingai, skoningai ir, svarbiausia, originaliai, kad būtų vizualiai patrauklu ir gerai atrodytų nuotraukose bei vaizdo medžiagoje, nes viskas viešai publikuojama, be to, moterys žino, kad verta stengtis, nes kiekviename etape tradiciškai renkami ir apdovanojami stilingiausi ekipažai“, – sakė organizatorė.

Kol kas organizatoriai, siekdami išlaikyti intrigą, neatskleidžia visų jubiliejinio sezono naujienų, tačiau žada, kad šiais metais tikrai netrūks geros nuotaikos, įdomių rungčių, naujų dar neatrastų Lietuvos vietų ir vertingų rėmėjų prizų.

„Šiemet pirmą kartą padarėme išimtį ir ralyje svečių teisėmis leidžiame dalyvauti vyrams – ne tik sėdėti šalia vairuotojų moterų, bet ir patiems vairuoti. Tiesa, jie negalės pretenduoti į absoliučią įskaitą ir varžysis tik tarp „svečių“. Be to, mūsų šventėje laukiami ne tik vyrai, bet ir vaikai. Šeimų įskaita šiemet skirta tik su nepilnamečiais dalyviais. Pagal numatytas taisykles, kiekviename ekipaže gali būti nuo 2 iki 5 narių. Vienas iš ekipažo narių privalo turėti vairavimo pažymėjimą ir standartinį, techniškai tvarkingą automobilį, taip pat, žinoma, privaloma ir gera nuotaika“, – sako superherojės vaidmenį pasirinkusi R. Jagminaitė.

Be „Šeimų“ ir „Svečių“, „Ladies Go“ ralyje tradiciškai yra įskaitos, skirtos tik moterims – „Green“, „PRO“ bei „Mix“ įskaita. Pastaroji skirta tiek vyrams, tiek moterims, tačiau vairuoti privalo moteris.
R. Jagminaitė pabrėžia, kad visose „Ladies Go“ lenktynėse griežtai privaloma laikytis kelių eismo taisyklių. „Važiuojame bendro naudojimo keliais. Stebime dalyvių greitį „Roadgames“ programėlėje, todėl taisyklių nesilaikantis ekipažas gali būti diskvalifikuotas.“

Organizatorė paaiškina, kad tiek pirmame, tiek antrame etape dalyviai važiuoja pagal kelio knygą, kurią sudaro profesionalai, taip pat reikia naudoti „Roadgames“ programėlę, kurioje galima rasti visas smagiąsias užduotis. Į šiuos du etapus yra įtrauktos ir įvairios visiems dalyviams įveikiamos privalomos vairavimo rungtys. Antras etapas bus išskirtinio dviejų dienų formato, kurio dar nėra buvę moterų ralių istorijoje Lietuvoje.

Trečiame etape dalyvės važiuos jau tik su „Roadgames“ programėle, jokių vairavimo rungčių nereikės atlikti, šio etapo išskirtinumas – Helovino tema, kuri jau trečius metus suburs šios šventės gerbėjus.

Kiekviename etape apdovanojami visų įskaitų TOP3 ir absoliučios įskaitos nugalėtojai, taip pat dalyviai rėmėjų gali būti apdovanojami ir už tam tikros rungties rezultatus.

Pasak organizatorės R. Jagminaitės, ekipažai, kurie dalyvauja bent 2-uose etapuose, gali pretenduoti į „Ladies Go“ metinę įskaitą, kuri vyks kitų metų vasarį. Po kiekvieno etapo yra skiriami taškai nuo 1 iki 12. Taip pat pridedami taškai tiems ekipažams, kurie laimi vairavimo rungtis. Metinėje ceremonijoje taip pat paskelbiami „Draugiškiausias“ ir „Populiariausias“ ekipažai. Organizatoriai šiemet senjorėms paruošė išskirtinius pasiūlymus, taip pat, norėdami pritraukti jaunimą, studentes kviečia dalyvauti daug geresnėmis sąlygomis. O Elektrėnų gyventojoms savivaldybė dovanoja nemokamą dalyvavimą pirmajame etape.
Registracija į „Ladies Go“ 1 etapą, kurio startas ir finišas numatytas „Nordikos“ prekybos slėnyje, dar vyksta www.ladiesgo.lt puslapyje. Ji bus stabdoma gegužės 17 d.

Antrasis „Ladies Go“ lenktynių etapas vyks rugpjūčio 10–11 d. Šiauliuose. Startas ir antros dienos finišas bei apdovanojimų ceremonija numatyta prekybos centre „Saulės miestas“, o pirmą dieną užbaigsime Kaune, kur vyks išskirtinis renginys „Mamma Kitchen“ restorane. Čia vyks ir 3-iojo etapo Heloviniškas vakarėlis, numatytas spalio 26 d., maršrutas drieksis per Kauno regioną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius