-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LAKD: „Šiaulių plentas“ turi grąžinti direkcijai 41 tūkst. eurų

Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT) paskelbus, kad Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) privalo grąžinti 152,2 tūkst. eurų delspinigių restruktūrizuojamai kelių ir tiltų statybos bendrovei „Šiaulių plentas“, direkcija pranešė, kad bendrovė jai turi grąžinti 41 tūkst. eurų, nes anksčiau buvo gavusi iš direkcijos didesnę sumą.
Tilto per Nerį atidarymas
Tilto per Nerį atidarymas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

LAKD bendrovei pernai grąžino 193,6 tūkst. eurų delspinigių, kaip nurodė Apeliacinis teismas, tačiau LAT gruodžio pabaigoje panaikino tokį sprendimą ir nurodė, kad direkcija „Šiaulių plentui“ turi sumokėti mažiau – 152 tūkst. eurų.

„Kadangi Kelių direkcija buvo įvykdžiusi Apeliacinio teismo nutartį ir sumokėjusi „Šiaulių plentui“ 193 tūkst. eurų, tai reiškia, kad bendrovė turi grąžinti virš 40 tūkst. eurų“, – BNS penktadienį teigė direkcija.

LAT gruodžio 28-ąją panaikino pernai balandį priimtą Apeliacinio teismo nutartį – šis teismas „Šiaulių plentui“ priteisė 193 tūkst. eurų pakeisdamas Vilniaus apygardos teismo 2021-ųjų gegužės sprendimą dėl 326 tūkst. eurų grąžinimo.

2019 metų rugpjūtį bendrovė su direkcija pasirašė keturias bendros 13,5 mln. eurų vertės sutartis dėl keliolikos rajoninių kelių rekonstrukcijos Telšių, Klaipėdos ir Kauno rajonuose, o darbams vėlavus LAKD iš „Šiaulių plento“ nuskaitė 387 tūkst. eurų delspinigių.

Bendrovė teisme teigė, jog darbai vėlavo dėl prastos komunikacijos su užsakove dėl karantino, tuo metu direkcija aiškino, jog pasirašydami sutartis kelininkai turėjo įsivertinti visas rizikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius