Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lapkričio 1-ąją prireiks kantrybės: prie kapinių – spūstys ir apvažiavimai

Lapkričio 1 ir 2 dienomis didžiausios transporto spūstys susidaro ne pagrindinėse miestų gatvėse, o keliuose, kurie veda į Lietuvos kapines. Šiuo metu mirusius artimuosius, žinomus žmones, istorines asmenybes prisimena visi. Puolama tvarkyti jų kapus, degti žvakes. Todėl antradienis Lietuvoje nebus lengvas nei vairuotojams, nei pėstiesiems.
Rasų kapinės Vėlinių išvakarėse
Rasų kapinės Vėlinių išvakarėse / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Visų Šventųjų ir Vėlinių dienomis prie Vilniaus kapinių nutįsusios didžiulės automobilių eilės nieko nebestebina. Nors kiekvienais metais lapkričio 1-osios išvakarėse vairuotojai įspėjami apie sudėtingas eismo sąlygas ir galimybes artimųjų kapus bent jau miestų kapinėse pasiekti viešuoju transportu, spūstys vis tiek susidaro.

Ribos stovėjimą

Stovėjimo aikštelės prie kapinių tikrai nėra begalinės, tad kartais palikti automobilį gali tekti ir už gero puskilometrio ar dar toliau nuo kapinių vartų. Tad nenorintys persėsti į viešąjį transportą turi nusiteikti klampoti gana ilgus atstumus, kas ypač nemalonu per lietų ar šlapdribą, o kaip tik tokius orus lapkričio 1-ąją ir žada sinoptikai.

Vilniaus savivaldybė jau prieš kelias dienas informavo, kad lapkričio 1 d. Rokantiškių, Saltoniškių, Karveliškių ir Kairėnų kapinių prieigose šalia autobusų stotelių, apsisukimo žiedų, kapinių įėjimo vartų bus draudžiamas automobilių stovėjimas.

Taip pat prie visų šių sostinės kapinių lapkričio 1 d. keisis eismo organizavimas, o eismo pakeitimo tvarka ir transporto eismo nukreipimas apylankos maršrutu galios nuo 7 val. iki 22 val.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rasų kapinės Vėlinių išvakarėse
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rasų kapinės

Keisis eismo organizavimas

Rokantiškių, Saltoniškių, Karveliškių ir Kairėnų kapinių prieigose šalia autobusų stotelių, apsisukimo žiedų, kapinių įėjimo vartų bus draudžiamas automobilių stovėjimas.

Transporto eismas į Rokantiškių kapines iš S.Batoro gatvės lapkričio 1 d. bus nukreiptas per Naująją Vilnią, A.Kojelavičiaus, Šiaurės, Uosių, Kalno ir Rokantiškių gatvėmis. Automobilius bus galima statyti aikštelėse ir kelkraščiuose, kur jie nekliudo eismui ir nėra automobilių statymą draudžiančių kelio ženklų.

Lapkričio 1 d. Ąžuolyno gatve ties Saltoniškių kapinėmis bus uždraustas transporto eismas. Iš Laisvės prospekto galima bus privažiuoti iki automobilių stovėjimo vietų Viršuliškių gatvėje, o iš Ozo gatvės iki automobilių stovėjimo aikštelių – Ąžuolyno gatvėje.

Eismo organizavimas lapkričio 1 d. keisis ir važiuojantiems į Kairėnų kapines: automobilių eismas nuo Nemenčinės plento pusės iš Kairėnų gatvės bus nukreiptas apvažiavimu Šilėnų gatve, o nuo Plytinės gatvės link kapinių bus nustatytas vienpusis eismas.

Vykstantys savo transportu į Karveliškių kapines per Pilaitę galės privažiuoti prie kapinių ne pagrindiniu, bet aplinkiniu keliu, esančiu už 1 km nuo pagrindinio įvažiavimo, važiuojant link Sudervės. Į šias kapines rekomenduojama įvažiuoti iš Vilniaus rajono savivaldybės Sudervės seniūnijos pusės.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rasų kapinės Vėlinių išvakarėse
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rasų kapinės Vėlinių išvakarėse

Autobusu patogiau

Dar patogiau – viešuoju transportu. Tarkim, palikti automobilį stovėjimo aikštelėje Žvėryne ir persėsti į 63 maršruto autobusą, kursuojantį iš Žvėryno Pilaitės prospektu į Karveliškes. Šis autobusas lapkričio 1 ir 2 dienomis važiuos dažniau.

Kaip ir 2, 37, 38, 115 numeriais pažymėti autobusai, kuriais galima pasiekti Liepynės, Rokantiškių, Kairėnų kapines. Dažniau lapkričio 1-ąją kursuos ir 2, 7, 16 ir 19 troleibusai.

Nepatogumų važiuojant bus ir šalia kitų Vilniaus kapinių. Policija įspėja, kad prie jų patruliuos pareigūnai.

Lietuvos automobilių kelių direkcija pateikė vis probleminių kelių sąrašą, nes būtent šiuose kaliuose dažniausiai susidarė spūstys prie kapinių. Vilniaus apskrityje išskiriamos Karveliškių kapinės, Šiaulių apskrityje didžiausios spūstys susidaro Šiauliuose, Tilžės gatvėje, ties Ginkūnų kapinėmis bei Radviliškio Šiaulių gatvėje.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rasų kapinės Vėlinių išvakarėse
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rasų kapinės Vėlinių išvakarėse

Nepatogumai – visoje Lietuvoje

Panevėžio apskrityje eismo intensyvumu išsiskiria Šilaičių kaimas ir Biržuose esančios kapinės. Kauno apskrityje tokių taškų – ne vienas: Karmėlava, Jonavos kapinės Kėdainių plente, Sodų gatvė Kaišiadoryse, Kauno gatvė Kėdainiuose, Prienų gatvė Prienuose, Vytauto gatvė Ariogaloje, Sodų gatvė Raseiniuose. Taip pat – Kauno vakarinio aplinkkelio atkarpa ties Romainių kapinėmis.

Vairuotojams taip pat derėtų atkreipti dėmesį, kad rytais dažnai oro temperatūra nukrenta žemiau nulio, todėl daugelyje kelių galimas plikledis.

„Vairuotojams taip pat derėtų atkreipti dėmesį, kad rytais dažnai oro temperatūra nukrenta žemiau nulio, todėl daugelyje kelių galimas plikledis. Vairuotojai turėtų būti ypač atidūs važiuodami per tiltus ir viadukus, miško proskynose. Vairuoti geriausia šviesiu paros metu, todėl ir keliones patariame susiplanuoti taip, kad nereikėtų važiuoti sutemus. Kapus lankysiantiems pėstiesiems norime priminti, kad būtina nešioti atšvaitus ar šviesą atspindinčius elementus, nenešiojant atšvaito Jūsų kelyje nesimato“, – įspėjo Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Orai nelepins

Sinoptikai išties žada ne pačius geriausius orus lapkričio 1-ai dienai.

Antradienio naktį krituliai trauksis, pasitaikys tik vietomis. Kai kuriose vietovėse eismo sąlygas sunkins susiformavęs rūkas. Temperatūra svyruos tarp -3 ir +2 laipsnių, pajūryje bus šiek tiek šilčiau.

Antradienio dieną iš Vakarų į šalį atkeliaus naujo ciklono debesys, prognozuojami mišrūs krituliai, vietomis smarkūs. Stiprės pietų, pietvakarių vėjas, kai kur gūsiai sieks 15-18 m/s. Temperatūra laikysis apie 2-7 laipsnius šilumos.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rasų kapinės Vėlinių išvakarėse
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rasų kapinės Vėlinių išvakarėse

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius