-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 31 /11:28

Detektyvas dėl „Viada“ degalų: per liūtį pilti benziną gali būti nesaugu?

Latvijos žiniasklaida aptarinėja, regis, neįtikėtiną istoriją: kaip į „Viada“ tinklo degalinę užsukę kelių automobilių savininkai vietoj degalų į savo automobilių bakus įsipylė vandens. Įdomu, kad šia situacija bandė pasinaudoti ir nesąžiningi vairuotojai, jau vėliau ėmę kone šantažuoti „Viada“ dėl neva gendančių variklių.
Degalinė „Viada“
Degalinė „Viada“, asociatyvinė nuotr. / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Į nacionalinio transliuotojo TV programą „4.Studija“ rugsėjį kreipėsi BMW X5 vairuotojas Janis. Jis papasakojo, kad, užsukęs į „Viada“ degalinę (Kišerzeryje), prisipylė į baką ne gryno dyzelino, o vandeniu atskiestų degalų. Tai labai nepatiko jo BMW varikliui. Neva, sugedo automobilio degalų tiekimo sistema, nuostoliai sudarė apie 3000 Eur. Tai – vairuotojo versija, degalinės administracija mano kitaip ir kreipėsi į policiją.

Be abejonės, vyras norėjo, kad degalinės administracija atlygintų „dėl remonto“ patirtus nuostolius. Tačiau, policijai pradėjus tirti šį atvejį, paaiškėjo, kad vairuotojas nori pasipelnyti, naudodamasis rugpjūčio pabaigoje įvykusiu realiu incidentu visai kitoje tinklo degalinėje, Lubano gatvėje Rygoje. Ten iš tikrųjų, į degalų bakus patekus vandeniui, buvo apgadinti aštuoni automobiliai.

Kas nutiko? Jei BMW atvejį tiria policija, nes aplinkybės miglotos, tai kiti 8 atvejai (rugpjūčio pabaigoje) nebekelia abejonių ir netgi nustatyta priežastis.

Savo komentarą šiuo klausimu pateikė ir „Viada“ atstovybė Lietuvoje. Jį rasite žemiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius