Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Liudininkui pavyko nufilmuoti, kaip „Mirties kelias“ pasiglemžia naują auką – autobusą

Įtemptame vaizdo siužete liudininkui pavyko užfiksuoti, kaip „Mirties keliu“ (isp. – „Camino de la Muerte“) vadinamas kelias Andų kalnuose pasiglemžia naują savo auką – prarajon nusirito dar vienas autobusas.
Siauru keliu Mirties keliu važiuojantis autobusas
Siauru Mirties keliu važiuojantis autobusas / Kadras iš vaizdo siužeto

Autobuso vairuotojas mėgino pravažiuoti itin siaurą kelio atkarpą, vedančią palei pavojingą skardį. Žiūrint vaizdo siužetą nuo pradžių, susidaro įspūdis, jog vietos pravažiuoti autobusui, nors ir labai mažai (vos vos užtektų pravažiuoti vienai transporto priemonei), bet turėtų pakakti. Pirmieji įveikti metrai taip pat vertė manyti, kad manevras pasiseks.

Tačiau netikėtai į prarają pradėjus slysti galiniams ratams, situacija pasikeitė kardinaliai. Vairuotojas desperatiškai mėgino spausti akceleratorių ir sukti vairą į šlaito pusę, tačiau ką nors pakeisti buvo vėlu – autobusas nugarmėjo į prarają...

Vyro, kuris vaizdo siužete gestais rodė autobuso vairuotojui, kaip važiuoti kuo toliau nuo skardžio, pastangos buvo bevaisės. Kaip kelią įveikė atokiau savo eilės laukę autobusai, nežinia.

Pranešama, jog autobusas krito 50 metrų. Eismo įvykio metu žuvo autobuso vairuotojas – 50 autobuso keleivių prieš atliekant pavojingą manevrą buvo išlaipinti ir tapo tik šios šiurpios nelaimės liudininkais, o ne aukomis.

Apie „Mirties kelią“, jungiantį Bolivijos sostinę La Pasą (La Paz) su Koroiko (Coroico) apylinkėmis, rašėme prieš keletą mėnesių. Oficialus šios kalnų magistralės pavadinimas – šiaurinis Yungas kelias. Bolivijos gyventojai ispaniškai jį vadina tiesiog „El Camino del Muerte“ („Mirties kelias“). Neperdedant galima pasakyti, jog tai yra daugiausia žmonių gyvybių nusinešantis kelias pasaulyje. Per metus šis 70 km ilgio ruožas pasiglemžia tiek žmonių gyvybių, kiek per metus žūsta visoje Lietuvoje (nuo 200 iki 300).

Prieš leisdamiesi į kelionę šiuo keliu, vietos vairuotojai sustoja ir, dėl saugios kelionės, deivei Pačamamai (Pachamama) sudeda auką – ant žemės lieja alų. O tada, kramsnodami kokos lapus (kad prie vairo išliktų kuo žvalesni ir budresni), vyrai transporto priemonėmis, kuriomis dėl prastos techninės būklės turėtų būti uždrausta važinėti iš viso, pajuda į patį nesaugiausią planetoje kelią…

VIDEO: Bus Accident In Bolivia ( Bolivia's death road swallows a bus )

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Užsisakykite 15min naujienlaiškius