Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

M.Skuodis: žiedinės trasos aplink Kupiškio marias planus tenka atidėti dėl finansavimo

Aplink Kupiškio marias besidriekiančių kelių rekonstrukcija ir sujungimas į bendrą trasą – ne šių ir ne kitų metų klausimas, nes tam trūksta finansavimo, sako susisiekimo ministras Marius Skuodis.
Marius Skuodis
Marius Skuodis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Anot jo, planą dėl maždaug 40 kilometrų ilgio žiedinės trasos aplink marias reikia atidėti ateičiai, atkarpas sujungiant pamažu.

„Viskas atsiremia į finansus. Deja, mes esame priversti judėti nuo nedidelių atkarpų, bet turint viziją, kalbant apie tą viziją, susitelkus tai yra įmanoma. Ne šiais metais, ne kitais, pažadų dėl to duoti negaliu, bet apskritai kalbant apie ateitį – kodėl gi ne?“, – penktadienį Kupiškyje žurnalistams sakė M.Skuodis.

Kupiškio rajono mero pavaduotojas Augenijus Cesevičius sako, kad šiuo metu dalis kelių yra neasfaltuota, dalis patenka į Rokiškio rajono teritoriją.

„Tai automobilių keliai, yra idėja juos pritaikyti dviračiams ir pėstiesiems. Ten dalis yra asfaltuota, dalis žvyrkelių, dalis patenka į Rokiškio savivaldybės ribas. Kol kas tai yra tik vizija, viskas priklauso nuo finansų“, – BNS sakė A.Cesevičius.

Vietos savivaldybės manymu, vietiniai ir rajoną lankantys turistai naująją žiedinę trasą taip pat galėtų naudoti sveikatinimo tikslais, sportui.

Ministras su vietos savivaldybe penktadienį taip pat aptarė pėsčiųjų perėjų saugumo, dviračių ir pėsčiųjų takų, žvyrkelių asfaltavimo klausimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius