TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Maserati“ planuose – penki nauji automobiliai iki 2015-ųjų

Prabangių bei sportinių Italijos automobilių kompanijos vadovas Haraldas Westeris pranešė apie penkių naujų „Maserati“ markės automobilių gamybą iki 2015-ųjų.
„Maserati“ ženkliukas
„Maserati“ ženkliukas / Gamintojo nuotr.

Neseniai oficialiai pristatytas naujosios kartos „Quattroporte“ – pirmasis iš šio sąrašo. Serijinės sportiško sedano versijos į gatves išriedės kitų metų birželį. Po šio modelio italai ketina pristatyt naują konkurentą BMW markės sedanams, pavadinimu „Ghibli“. Jo debiutas numatomas 2013-ųjų viduryje.

Gamintojo nuotr./`eatos kartos Maserati Quattroporte
Gamintojo nuotr./Šeštos kartos „Maserati Quattroporte“H.

H.Westeris taip pat patvirtino, jog pastarieji modeliai bus pardavinėjami ir su dyzelinėmis jėgainėmis. „Priešingu atveju, Europoje tokie automobiliai populiarumo nesulauks“, – argumentavo kompanijos direktorius.

Patikimų šaltinių teigimu, „Ghibli“ ratus suks modifikuotas 3,0 litrų V6 dyzelinis variklis, taip pat montuojamas ir „Jeep Grand Cherokee“ visureigiuose.

„Ghibli“ bus galima užsisakyti ir su galinių, ir su visų varančiųjų ratų važiuokle. Tuo tarpu „Maserati“ dizaino vadovas Lorenzo Ramaciottis teigė, jog šis automobilis pasižymės šiek tiek ekspresyvesniu bei agresyvesniu kėbulo dizainu nei naujasis „Quattroporte“. Jis akcentavo ir tai, kad pastarasis „Maserati“ markės šeimyninis automobilis bus sąlyginai erdvus.

2014-ųjų viduryje italai pristatys „Levante“ visureigį. Šis bus gaminamas ant koncepcinio 2011-ųjų „Kubang“ platformos bei naudos tą pačią pagrindo architektūrą, kaip ir „Jeep Grand Cherokee“. Neslepiama, jog „Maserati“ inžinieriai smarkiai patobulins savo visureigį – tiek iš techninės, tiek iš ergonominės pusės.

Gamintojo nuotr./Koncepcinis Maserati Kubang
Gamintojo nuotr./Koncepcinis „Maserati Kubang“

H.Westeris taip pat atskleidė, kad iki 2015-ųjų jie pristatys du sportinius automobilius. Vienas iš jų pakeis dabartinius „Granturismo“ bei „Grancabrio“. Dizaino vadovas priduria, jog naujojo sportinio modelio gabaritai bus kiek kuklesni nei dabartinių kupė bei kabrioleto.

Gamintojo nuotr./Maserati GranTurismo Sport
Gamintojo nuotr./„Maserati GranTurismo Sport“

Antrasis sportinių automobilių segmento atstovas bus dvivietis modelis, su kuriuo „Maserati“ tikisi kelti konkurenciją sėkmingiems „Porsche 911“ bei didelio dėmesio sulaukusiems, tačiau serijiniu būdu dar negaminamiems „Jaguar F-type“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius