Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Mercedes-Benz“ X klasės nesėkmė – kodėl šis pikapas gamintas tik 3 metus?

„Mercedes-Benz“ – tai prabangių automobilių markė. Todėl ne vienas žmogus 2017 metais kiek sutrikusiu žvilgsniu žiūrėjo į naująjį „X-Klasse“ (X-Class) pikapą – negi „Mercedes-Benz“ nusprendė gaminti automobilius ūkininkams?
„Mercedes-Benz X-Class“ koncepcinis modelis
„Mercedes-Benz X-Class“ koncepcinis modelis / „Mercedes-Benz“ nuotr.

Kai markė turi aiškiai apibrėžtą įvaizdį, visi nukrypimai nuo jo yra pasmerkti nedraugiškiems komentarams. Pavyzdžiui, „Aston Martin“ yra žinomas GT ir sportinių automobilių gamintojas, todėl miesto automobilis „Cygnet“ buvo apkalbamas ne iš gerosios pusės.

„Volkswagen“ jau seniai atitrūko nuo pigių automobilių gamybos, bet „Phaeton“ limuzinas nuo markės charakterio nutolo taip toli, kad tiesiog negalėjo būti sėkmingas. Kita vertus, pirmos kartos „Mercedes-Benz A-Klasse“ buvo pakankamai populiarus, nors daug kas numodavo ranka – „netikras Mercedes“.

Lygiai tokių pat komentarų sulaukė ir „X-Klasse“ pikapas, bet dėl kitokių priežasčių. Bet pikapo žanras „Mercedes-Benz“ markei iš tikrųjų nėra toks svetimas. Taip, „Mercedes-Benz“ yra prabangių automobilių markė, bet tuo pačiu logotipu žymimi ir sunkvežimiai, ir net specialiai ūkininkams skirtos mašinos. „Mercedes-Benz“ ir traktorių yra gaminusi!

Ir pikapas „Mercedes-Benz“ gamoje nėra visiška naujiena – G-Wagen turėjo pikapo versiją, o ir argentinietiškas 220D yra geras pavyzdys. Tačiau „X-Klasse“ vis tiek nuo pat pradžių buvo pasmerktas nesėkmei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius