Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2022 12 01

Kariški vaizdai bandymų trasoje: ką gali amerikietiški kariniai JLTV visureigiai?

Panevėžio mokymo centro autodrome ant slidžios dangos galima išvysti įvairiausios technikos – nuo lengvųjų automobilių iki autobusų. Tačiau išskirtiniausiai čia atrodo šonu slystantys kariniai automobiliai. Šįkart į ekstremalaus vairavimo paskaitą kariai atvyko su „Oshkosh JLTV“ visureigiais. Pažvelkime, kaip ši moderni karinė technika atrodė autodrome ir kaip susidorojo su iššūkiais.
JLTV karinis automobilis
JLTV karinis automobilis / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

2016-aisiais metais debiuvęs amerikiečių kompanijos „Oshkosh“ gaminamas visureigis JLTV pakeitė visiems puikiai pažįstamus „Humvee“ arba kitaip „Hamerius“.

JLTV (angl. Joint Light Tactical Vehicle) techniškai yra pranašesnis už visus buvusius kovinės paramos visureigius. JLTV savo pirmtakus lenkia didesniu greičiu, galingumu, valdymo savybėmis.

Po šio visureigio variklio gaubtu slypi 6,6 litro dyzelinu varomas agregatas, kuris pasiekia 254 kw galingumą. Tačiau kur kas iškalbingesnis yra sukimo momentas. Jis siekia net 900 niutonmetrų jau prie 1800 apsisukimų per minutę. Tokie parametrai leidžia beveik 8 tonas sveriančiam visureigiui išlaikyti vikrumą ir nesunkiai įsibėgėti iki gamykliškai apriboto maksimalaus 124 km/val. greičio.

Viena įdomesnių šios technikos sudedamųjų dalių – reguliuojamo aukščio pakaba kodiniu pavadinimu „TAK-4iTM“. Teigiama, kad joje sudėta net dvi dešimtys patentuotų sprendimų, kurie užtikrina stabilų važiavimą nelygiu paviršiumi net ir labai dideliu greičiu.

Apie patentuotą važiuoklę daug informacijos nėra skelbiama, bet ji leidžia automobiliui pasiekti tiek žemiausio, tiek darbinio aukščio padėtį. Taip pat yra galimybė iškelti pakabą dar aukščiau, jei reikia įveikti vandens telkinį.

Toliau tekste pateiksime daugiau informacijos apie šiuos karinės pramonės kūrinius ir suteiksime galimybę savo akimis pamatyti „Oshkosh JLTV“ veiksme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius