Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Moteris už 2500 Eur pirko visureigį „Volvo“, o įsigijo naudotą „grabą ant ratų“

Klaipėdietė Violeta 2019 m. gruodį pagal skelbimą visai nebrangiai, tik už 2500 Eur įsigijo 15-os metų senumo visureigį „Volvo XC90“. Ir buvo šokiruota: iki šiol nesupranta, kaip tokiam automobiliui Vilniuje buvo suteiktas techninės apžiūros sertifikatas ir teisė dalyvauti eisme? Nes, pasak pirkėjos, automobilis kelia pavojų gyvybei.
Volvo XC90 (asociatyvinė nuotr.)
Volvo XC90 (asociatyvinė nuotr.) / 15min koliažas

Todėl, kaip praneša LNK „Žinios“, klaipėdiečių šeima dabar mina teismo slenksčius ir bando atgauti sumokėtus pinigus.

Automobilį klaipėdiečiai pirko Vilniuje. Kadangi pardavėjas vis delsė, „Volvo XC90“ teko apžiūrėti prietemoje. Sumokėję 2500 eurų, klaipėdiečiai šiuo automobiliu išsiruošė namo.

Vos išvažiavę į automagistralę Vilnius–Klaipėda, visureigio pirkėjai pajuto, kad kažkas su šiuo automobiliu negerai – jis skleidė keistus garsus. Grįžę namo, jau rytą, paskambino pardavėjui ir pasiūlė grąžinti automobilį – jo būklė akivaizdžiai netenkino. Moteris sakė, kad nori pasinaudoti savo teise grąžinti nekokybišką prekę.

„Nesukit sau galvos, viskas jai gerai“, – atsakė „Volvo“ pardavėjas.

Vėliau moteris sakosi gavusi žinutes, kuriose pardavėjas kaltino sukčiavimu ir noru pasipelnyti. Todėl klaipėdiečiai nuvažiavo pas autorizuoto serviso specialistus, galinčius įvertinti „Volvo“ būklę. O vėliau užsuko ir į „garažinį“.

„13 metų dirba meistras. Sakė, kad tokios būklės automobilio dar nėra matęs. Tikras grabas ant ratų“, – pasakojo Violeta LNK „Žinioms“.

Meistrai ir antstoliai užfiksavo, kad automobilis beveik neturi dugno – prarūdijęs kiaurai. Ties vairuotojo sėdyne – didžiausia skylė. Meistrai rado ir alyva permirkusių skudurų – jais buvo apvyniotos kai kurios nesandarios detalės. Iš viso rasta 18 gedimų, o išvada paprasta ir aiški: tokio automobilio negalima eksploatuoti.

Violetą labiausiai stebina, kad tokius automobilio defektus pražiūrėjo techninių apžiūrų centro specialistai. TA talone teigiama, kad automobilis 2019 m. kovo mėn. patikrintas Vilniaus „Tuvlitos“ centre. Konstatuota, kad jis yra techniškai tvarkingas, apžiūra galioja iki 2021 m. kovo mėn.

Apžiūra galioja iki 2021 m. kovo mėn.

Techninės apžiūros talonas dar nėra garantija

Advokatas Raimondas Simonavičius atkreipė dėmesį, kad Lietuvoje vis dar gaji tradicija TA atlikti nelabai sąžiningais būdais. Teisininko teigimu, tokių atvejų, kai pirkėjai įsigyja ne automobilį, o paslėptų problemų rinkinį, yra ne vienas:

„Dabar kreipėsi klientas, kuris automobilį įsigijo Kretingoje. Transporto priemonė buvo praėjusi techninę apžiūra likus 2 dienoms iki pardavimo. Tačiau, parvarius automobilį į Klaipėdą, kilo didelių abejonių dėl jo būklės, išryškėjo defektai.“

Ramūnas Vėlavičius
Ramūnas Vėlavičius

„Kai kalbame apie 15-os metų senumo automobilį, kai kurie trūkumai gali atsirasti natūraliai. Pavyzdžiui, pakabos lankstų sudilimas. Tačiau yra požymių, kad kiti trūkumai buvo užmaskuoti“, – sakė Ramūnas Vėlavičius, „Transporto studijų“ direktoriaus pavaduotojas. Jis ragina, perkant automobilį, nepasikliauti vien tik technine apžiūra.

Violeta, įsigijusi „Volvo XC90“ be dugno, nusprendė kreiptis į teismą ir susigrąžinti pinigus už nekokybišką pirkinį. Ketinama ir STT prašyti išsiaiškinti, kaip TA stoties specialistai galėjo pražiopsoti daugybinius defektus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius