-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujasis „Audi A3 allstreet“: kompaktiškas modelis debiutuoja ir kaip krosoveris

Progresyvesniu dizainu, gausesne standartine įranga, išskirtinės kokybės apdailos medžiagomis ir netgi nauja modelio versija išsiskiriantis naujasis „Audi A3“ yra sportiškesnis, komfortiškesnis ir geriau aprūpintas skaitmeninėmis technologijomis.
Audi A3 allstreet
Audi A3 allstreet / Audi nuotr.

Automobilio ekrane valdomos programėlės, pasirenkamo stiliaus dienos šviesos ir galimybė įdiegti naujas funkcijas užtikrina unikalias suasmeninimo galimybes. Modelių gamą taip pat pirmą kartą papildė krosoveris – naujasis „A3 allstreet“.

Visureigiui būdinga išvaizda, trimis centimetrais didesnė nei „A3 Sportback“ hečbeko prošvaisa ir aukštesnė sėdėsena užtikrina SUV modeliui būdingus vairavimo pojūčius bei funkcionalumą. Dar 1996 metais kompaktiškų „premium“ automobilių segmentą inicijavęs „Audi A3“ vėl diktuoja naujas madas.

Visureigio bruožai ir didesnė prošvaisa

Tamsios spalvos slenksčiai ir apatinės durų dalies apdaila vizualiai pabrėžia automobilio tvirtumą ir atkreipia dėmesį į didesnę prošvaisą. Lyginant su standartine „A3 Sportback“ pakaba, naujosios „A3 allstreet“ versijos važiuoklė yra 15 mm aukštesnė.

Specialiai kompaktiškam krosoveriui sureguliuoti amortizatoriai ir spyruoklės leidžia puikiai suderinti važiavimo komfortą ir sportišką bei tikslų automobilio valdymą. Drauge su didesnio skersmens ratais pakeista pakaba leido pasiekti 30 mm didesnę prošvaisą. Plačios ratų arkos gaubia „allstreet“ standartiškai montuojamus 17 colių skersmens ratus, kurie yra vienu coliu didesni nei naujojo „A3 Sportback“ hečbeko bazinės komplektacijos ratai. Abiem modeliams papildomai siūlomi 18 ir 19 colių ratlankiai.

Aukštesnė „A3 allstreet“ sėdėsena suteikia papildomo patogumo – palengvina įsilipimą ir išlipimą iš automobilio bei pagerina matomumą vairuojant. Didesnio pravažumo modelio bagažinės talpa yra tokia pati, kaip ir naujojo „A3 Sportback“ hečbeko. Kraunant iki galinių sėdynių atlošų, bagažinės tūris siekia 380 litrų, o juos sulanksčius padidėja iki 1200 litrų. Papildomai pirkėjams siūlomas elektra valdomas bagažinės dangtis, nuimamas priekabos tempimo kablys ir daiktų transportavimo paketas.

Pasirenkamo stiliaus dienos šviesos

Nuo šiol A3 gamos modeliuose galima pakeisti ir dienos šviesų stilių. Pirmą kartą šio segmento „Audi“ automobiliuose diegiama technologija valdoma multimedijos ekrane. LED matricos priekinių žibintų dienos šviesų stilius formuojamas pasitelkiant trimis eilėmis viršuje išdėstytus 24 elementus. Platūs pleišto formos priekiniai žibintai pabrėžia naujųjų A3 modelių sportiškumą.

Ryškesnis šiuolaikiškas interjeras

Automobilio viduje netrūksta inovacijų – pradedant naujo dizaino pavarų perjungimo svirtimi, baigiant oro tiekimo angomis, dekoratyvine tekstinės apdaila ir nauju interjero apšvietimu. Kruopščiai atrinktos ir preciziškai pritaikytos detalės pabrėžia naujųjų A3 modelių progresyvumą ir technologinę pažangą.

Standartinis interjero apšvietimas dabar apima ir duris bei kojų zoną. Pasirinktinai taip pat siūlomi papildomi apšvietimo elementai ir automobilio įrangos valdymo mygtukų bei durų slenksčių kontūrų apšvietimas. Atnaujintuose A3 modeliuose kontūrų apšvietimas standartiškai veikia aplink centrinę konsolę ir gėrimų laikiklius. Vienas iš labiausiai pastebimų naujų dizaino sprendimų – apšviestos durys. Diegiant šią funkciją durų apdailos tekstilėje lazeriu buvo padaryta 300 smulkių įpjovimų.

Integruotos programėlės ir funkcijos pagal poreikį

Įvairios išmaniosios paslaugos, pagal poreikį diegiamos funkcijos ir programėlių parduotuvė užtikrina aukščiausio lygio A3 modelių jungiamumą. Į standartinę įrangą įeina DAB+ skaitmeninio radijo sistema su 25,7 centimetro įstrižainės jutikliniu ekranu, „Audi“ skaitmeninis prietaisų skydelis ir belaidis išmaniųjų įrenginių įkrovimas. Greta centrinėje konsolėse įrengtų dviejų C tipo USB jungčių, standartiškai montuojami dar du papildomi prisijungimo lizdai gale sėdintiems keleiviams.

A3 modeliuose nuo šiol veikia intuityviai valdoma integruota trečiųjų šalių programėlių parduotuvė. Naudojant automobilio duomenų perdavimą centriniame ekrane, pasirinkta programėlė įdiegiama tiesiai į multimedijos sistemą – nebereikia papildomo prisijungimo išmaniuoju telefonu. Programėles vartotojai taip pat gali valdyti balsu. Norint klausytis muzikos ar valdyti išmaniuosius namų įrenginius, galima naudotis „Amazon Alexa“ programa.

Pagalba vairuojant mieste ir keliaujant

A3 ir „A3 allstreet“ modeliai išsiskiria standartiškai diegiamos saugumo įrangos gausa. Diegiamos atstumo palaikymo, avarinio stabdymo, pagalbos įveikiant posūkį sistemos ir įspėjimas keičiant eismo juostą padeda išvengti incidentų su kitais eismo dalyviais. Užtikrintumą vairuojant taip pat padidina automobilio valdymą įvairiose situacijose palengvinantis adaptyvusis greičio palaikymas. Drauge su šia sistema itin efektyviai veikia ir pagalba keičiant eismo juostą. Važiuojant magistrale nuo 90 iki 210 km/val. greičiu ši sistema valdo įsibėgėjimą, stabdymą ir vairavimą bei padeda sklandžiai pakeisti eismo juostą.

Mieste itin praverčia parkavimo pagalba „plus“, padedanti įvairuoti automobilį į itin ankštas stovėjimo vietas arba perimanti vairavimą iš jų išvažiuojant. Dar didesnį saugumą ir komfortą užtikrina sistemos, naudojančios gale įrengtus radarus: įspėjimo keičiant eismo juostą, saugaus durų atidarymo ir pranešimo apie iš galo artėjančią transporto priemonę.

Debiutuos su dviem varikliais

Europoje naujiesiems A3 modeliams iš pradžių bus siūlomi du skirtingi varikliai. 35 TFSI versijoje montuojamas 110 kW (150 AG) galią išvystantis 1,5 litro benzininis variklis, komplektuojamas su „S tronic“ automatine septynių laipsnių transmisija ir švelniojo hibrido technologija. Vėliau šį motorą taip pat bus galima pasirinkti su mechanine šešių laipsnių pavarų dėže.

35 TDI versijoje montuojamas 110 kW (150 AG) galios dyzelinis variklis ir „S tronic“ automatinė septynių laipsnių pavarų dėžė. A3 modeliams skirtų benzininių ir dyzelinių variklių pasiūla bus platesnė antrajame ketvirtyje. Metų pabaigoje gamą taip pat papildys ir įkraunama hibridinė jėgainė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius