Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Naujos elektromobilių įkrovimo stotelės vilioja nedidele elektros kaina

Vilnius dar kartą patvirtina savo siekį tapti ekologišku miestu. UAB „Vilniaus apšvietimas“, bendradarbiaudamas su Vilniaus miesto savivaldybe, pristatė visą parą veikiančias greito įkrovimo stoteles, kurios sulaukė daugiau nei 1000 krovimo sesijų.
Naujos UAB „Vilniaus apšvietimas“ elektromobilių stotelės
Naujos UAB „Vilniaus apšvietimas“ elektromobilių stotelės / UAB „Vilniaus apšvietimas“ iliustr.

Šios stotelės pasižymi ne tik didele 100 kW galia, bet ir itin maža kaina – vos 0,25 Eur/kWh. Jos įrengtos penkiose strategiškai patogiose miesto vietose: Gariūnų g. 70, Molėtų pl. 8, Liepkalnio g. 112, Pilaitės g. 31 ir Saulėtekio al. 5.

UAB „Vilniaus apšvietimas“ iliustr./Naujos UAB „Vilniaus apšvietimas“ elektromobilių stotelės
UAB „Vilniaus apšvietimas“ iliustr./Naujos UAB „Vilniaus apšvietimas“ elektromobilių stotelės

Pilaitės mikrorajone esanti stotelė turi ypatingą dėmesį tarp elektromobilių entuziastų – čia per keturis mėnesius atlikta apie 400 krovimų.

„Džiaugiuosi, kad mūsų iniciatyva mieste įrengti trijų tipų įkrovimo stoteles sulaukė didelio susidomėjimo ir teigiamų atsiliepimų iš elektromobilių vairuotojų.

Vilniaus miesto ambicija yra iki 2030 metų įrengti iki 2000 įkrovimo vietų. Tai reiškia, kad kasmet jų skaičius didės net po 300. Šios investicijos neabejotinai padės kurti modernų, ekologišką ir patogų miestą visiems vilniečiams“, – teigė „Vilniaus apšvietimo“ direktorius Andrius Deimantas.

Detali informacija apie įkrovimo stotelių tinklą bei interaktyvus jų žemėlapis yra pasiekiamas „Vilniaus apšvietimo“ interneto svetainėje, o įkrovimo sesijos gali būti valdomos naudojant „autoPilDYK“ mobiliąją programėlę.

Kiti UAB ,,Vilniaus apšvietimas‘‘ įrengtų stotelių tipai mieste – stacionarios 22 kW galingumo stotelės su dvejomis „Type-2“ jungtimis, jų įkrovimo kaina 0,25 Eur/kWh (krovimas visą parą) bei į apšvietimo stulpus integruotos stotelės, kurių galingumas yra nuo 3,7 iki 7,4 kW. Pastarųjų krovimo kaina siekia 0,29 Eur/kWh, šios stotelės veikia tamsiuoju paros metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje