-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujos kartos dygliuotosios „IceContact 2“ padangos

2014 metų gruodžio mėnesį Suomijos Laplandijos Kitila mieste buvo pristatytos naujo modelio atšiaurios žiemos sąlygoms skirtos dygliuotosios „IceContact 2“ padangos. Padangų specialistai jas rekomenduoja tų automobilių vairuotojams, kuriems žiemą dažnai tenka važinėti nevalytais, sniego ir ledo danga padengtais keliais. Šios žieminės padangos pakeis puikiomis savybėmis pasižyminčias ir daug aukščiausių įvertinimų nepriklausomuose bandymuose pelniusias „ContiIceContact“ padangas.
„Conti Technik Forum 2014“
„Conti Technik Forum 2014“ / „Continental“ nuotr.
Temos: 1 Padangos

Palyginti su ankstesniojo modelio padangomis, naujosios padangos buvo gerokai patobulintos bei turi naujo rašto asimetrinį protektorių. Išorinė protektoriaus dalis su tarpusavyje susijungiančiomis lamelėmis užtikrina gerą valdymą, o vidinė protektoriaus dalis pasižymi geru sukibimu bėgėjantis ir stabdant.

VIDEO: Žieminių padangų bandymai

Naujosios „IceContact 2“ padangos pasižymi net devyniais procentais geresniu valdymu ant sauso asfalto, kuomet važiuojama nuvalytu keliu. Taip pat buvo pagerintos ir valdymo savybės ant ledo bei sniego. Naujosios žieminės padangos pasižymi ir aštuoniais procentais geresnėmis stabdymo ir sukibimo savybėmis ant ledo.

Unikalios padangų dyglių technologijos

Geresnių padangų savybių pavyko pasiekti dėl pirmą kartą gamyboje pritaikytų naujųjų technologijų. Naujosiose padangose dygliai sumontuoti net aštuoniolika eilių – taip ne tik buvo padidintas sukibimas ant ledo, bet ir netolygus dyglių išdėstymas užtikrino mažesnį triukšmingumą. Taip pat toks dyglių išdėstymas padangos dygliui leidžia smigti į naują plotą, o ne prieš tai kito dyglio sutrupintą ledo paviršių.

VIDEO: „Nordic“ grupės padangos

Naujosios „IceContact 2“ padangos pasižymi net devyniais procentais geresniu valdymu ant sauso asfalto, kuomet važiuojama nuvalytu keliu.

Bet dar svarbiau yra tai, kad naujosiose padangose sumontuota iki pusantro karto daugiau (priklausomai nuo padangos dydžio) mažesnių ir lengvesnių dyglių, nei Skandinavijoje leidžia įstatymas (viename padangos metre leidžiama montuoti iki 50 vienetų daugiausiai 1,1 gramą sveriančius dyglius). To priežastis – gamintojas bandymais įrodė, kad naujose padangose esantys 25 procentais už įprastinius lengvesni dygliai atitinka įstatymų numatytas kelio dangos dilimo normas.

Papildomai siekiant užtikrinti, kad aplink sumontuotus dyglius nesusidarytų susikaupusio ledo sluoksnis, aplink kiekvieną dyglį protektoriuje yra padaryta įduba arba taip vadinama „ledo kišenėlė“. Šioje uždaroje ertmėje kaupiasi dyglių sutrupintas ledas, kuris vėliau pašalinamas veikiant išcentrinei jėgai.

VIDEO: Stabdymas ant ledo dangos

Taip pat „Continental“ yra pirmasis pasaulyje padangų gamintojas, naudojantis specialią dyglių įtvirtinimo technologiją. Ji pasižymi tuo, kad gamybos metu robotas prie tam tikros temperatūros sudygliuoja padangas, kurių dyglių pagrindas į protektorių yra ne tik įpresuojamas, bet ir įklijuojamas specialia medžiaga. Tokiu būdu sumontuoti dygliai įtvirtinami net penkis kartus tvirčiau nei įprastu būdu sudygliuotose padangose, o kiekvienas dyglys atlaiko net iki 500 N (50 kg) tempimo jėgą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius