Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: „Toyota“ prieš elektromobilius – kur ir kodėl susikerta interesai?

„Toyota Prius“ hibridas buvo svarbus etapas švarių automobilių raidos istorijoje, sudominęs milijonus pirkėjų visame pasaulyje – jiems buvo pasiūlyta galimybė prisidėti prie aplinkos apsaugos tuo pačiu sutaupant lėšų degalams.
„Toyota Mirai“
„Toyota Mirai“ / „The New York Times“/Philip Cheung nuotr.

Tačiau pastaraisiais mėnesiais „Toyota“, viena didžiausių pasaulio automobilių gamintojų, pamažu virto kategoriškiausių šio pramonės sektoriaus atstovų balsu, prieštaraujančiu visiškam perėjimui prie elektrinių transporto priemonių – o tai, šios idėjos šalininkų teigimu, yra labai svarbu kovojant su klimato kaita.

Praėjusį mėnesį Chrisas Reynoldsas, vienas iš aukštas pareigas užimančių šios kompanijos darbuotojų, prižiūrintis su vyriausybės politika susijusią įmonės veiklą, buvo atvykęs į Vašingtoną, kad už uždarų durų susitiktų su Kongreso atstovais.

C.Reynoldsas jiems paaiškino, kad „Toyota“ nepritaria agresyviam perėjimui prie visiškai elektrinių automobilių. Pasak keturių asmenų, gerai žinančių, kaip vyko derybos, jis teigė, kad didesnis vaidmuo turėtų tekti dujomis ir elektra varomiems hibridams, tokiems kaip „Prius“ bei vandeniliu varomiems automobiliams.

Už tokios šios įmonės pozicijos slypi verslo interesai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius