-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Paaiškėjo masinio automobilių pultelių ir signalizacijų sutrikimo Jurbarke priežastis

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT), reaguodama į gautą pranešimą apie Jurbarke prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje nuolat pasikartojančius masinius trukdžius, operatyviai ištyrė ir nustatė trukdžių skleidimo šaltinį, rašoma pranešime.
Miesto viešosios tvarkos pareigūnai ragina miestiečius netoleruoti per naktis kaukiančių signalizacijų ir kreiptis į tvarkos sergėtojus tel.nr. 1648
Asociatyvinė nuotr. Signalizacija. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Automobilių užrakinimo ir atrakinimo pultelių, užvedimo ir signalizacijų sutrikimo priežastis – prekybos centre sugedęs ar netinkamai sukonfigūruotas belaidis brūkšninių kodų skaitytuvas. Įrenginio savininkui išjungus šį skaitytuvą, trukdžių nebeliko.

„Tokie atvejai neretai pasitaiko mūsų tarnybos praktikoje. Netvarkingų ar sugedusių įrenginių savininkai dažnai net neįtaria, kad jų naudojami prietaisai kelia trukdžius. Vien per pirmąjį šių metų pusmetį RRT ištyrė 123 gyventojų ir juridinių asmenų skundus dėl radijo trukdžių. Daugiausia skundų sulaukta dėl trukdžių mobiliajam ryšiui, radijo ir televizijos programų priėmimui bei mažojo nuotolio radijo ryšio įrenginiams“, – sako RRT tarybos narys Darius Kuliešius.

Radijo trukdžius paprastai skleidžia netinkamai naudojama radijo įranga, sugedę elektros prietaisai arba tikslingai radijo ryšiui trikdyti skirti slopinimo įrenginiai. Radijo ryšio įrenginių, aparatų veikimui yra reikalingi radijo dažniai, kuriuos galima naudoti tik turint RRT išduotą leidimą arba laikantis Radijo dažnių (kanalų), kuriuos galima naudoti be atskiro leidimo sąraše nustatytų reikalavimų.

RRT atidžiai tiria kiekvieną radijo trukdžių atvejį. Radijo trukdžius pašalinti privalo juos sukėlusios aparatūros, įrenginio savininkas arba naudotojas. Už RRT nurodymų pašalinti radijo trikdžius arba sumažinti jų lygį nevykdymą numatyta atsakomybė Administracinių nusižengimų kodekse.

Atsiradus radijo trukdžiams, gyventojai ar juridiniai asmenys gali kreiptis į RRT nemokamu telefonu 8 800 20030 arba užpildyti prašymą dėl jų pašalinimo. Prieš kreipiantis į RRT, rekomenduojame įsitikinti, ar sutrikimai nėra susiję su naudojamos įrangos gedimu. RRT trukdžių pašalinimą vykdo nemokamai. Daugiau apie radijo trukdžius ir kaip pateikti prašymą dėl trukdžių pašalinimo rasite čia: https://www.rrt.lt/radijo-spektras/radijo-trukdziai/.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius