-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 29

Kuo ypatingas sportinis automobilis „Volvo P1900“?

„Volvo P1800“ yra gerai žinomas švediškas sportinis automobilis, gamintas nuo 1961 iki 1973 metų. Nors pagaminta tik maždaug 47,5 tūkstančiai tokių automobilių, P1800 iš tikrųjų yra garsus visame pasaulyje. Bet ar žinote, kad prieš jį „Volvo“ gamino kitą sportinį automobilį? P1900 yra praktiškai pamirštas, nes visada buvo ypatingai retas.
Volvo P1900 dizaine įžvelgiama amerikietiška įtaka nėra atsitiktinė. (Gamintojo nuotrauka)
„Volvo P1900“ dizaine įžvelgiama amerikietiška įtaka nėra atsitiktinė. (Gamintojo nuotrauka)
Gamintojo nuotr./„Volvo 262C“
Gamintojo nuotr./„Volvo 262C“

Ką reiškia žodis „retas“, kai kalbame apie automobilius? Italijoje gimęs „Volvo 262C“ yra retas – 1977-1981 metais pagaminti vos 6622 tokie automobiliai.

„Volkswagen New Beetle RSi“ irgi yra retas – šio modelio tiražas apribotas iki 250 vienetų. Tačiau „Volvo P1900" yra daug retesnis.
„Volvo“ kompanija buvo įkurta 1927 metais, todėl šeštojo dešimtmečio pradžioje jau buvo gerai įsitvirtinęs automobilių gamintojas ir pasauliniu mastu žinoma markė. Jos įkūrėjas ir vadovas Assaras Gabrielssonas vis dar sėdėjo prie „Volvo“ kompanijos vairo ir žvalgėsi naujų krypčių, kurios padėtų išplėsti „Volvo“ pirkėjų auditoriją.

Vienas iš dalykų, patraukusių jo dėmesį, buvo amerikietiškas sportinis automobilis „Chevrolet Corvette“. Ne šiaip sau – „Corvette“, gaminama nuo 1953 metų, buvo gaivus vėjo gūsis automobilių pramonėje ir Gabrielssonas tikėjo, kad būtent Volvo gali kažką panašaus atnešti į Europą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius