Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Porsche“ įdarbino 1,5 mln. darbštuolių, kurioms nemokės algos

Daugelis automobilių gamintojų platina ir antraeilę produkciją – nuo kavinukų iki kaklaraiščių, dviračių, jachtų. Vis dėlto „Porsche“ pasirinko visai kitą kryptį ir užsiims bitininkyste.
Bitynas, įkurtas prie „Porsche“ gamyklos Leipcige
Bitynas, įkurtas prie „Porsche“ gamyklos Leipcige

Turbūt esate girdėję apie „Volkswagen“ gaminamas pieniškas dešreles? Beje, dešrelių jie parduoda daugiau, nei automobilių.

Tuo tarpu „Porsche“ įdarbino 1,5 mln. bitučių, kurios šiai įmonei suneš daug medaus.

„Porsche“ valdos prie Leipcigo – tikras rojaus kampelis su įvairių rūšių žolynėliais. Šalia bandymų poligono, buvusio karinio poligono teritorijoje, įkurtas vaizdingas draustinis.

Jame gyvena 75 stumbrai, 27 laukiniai arkliai, daugybė paukščių rūšių, roplių ir t.t. Nuo šiol čia įsikurs ir 25 bičių kolonijos. Kiekvienoje – maždaug po 60 tūkst. bičių.

Nuosavas bitynas – tai „Porsche“ indėlis, siekiant Vokietijoje išsaugoti bičių populiaciją. Šiuo metu Vokietijoje gyvena 560 bičių rūšių. Pusei šių rūšių gresia išnykimas dėl aplinkos taršos ir urbanizacijos. Iš viso šalyje liko apie milijoną bičių kolonijų. palyginimui – prieš 65 metus jų buvo 2,5 mln. Todėl bičių globa padės bent iš dalies atstatyti praradimus.

Bičių išnykimas būtų didelė katastrofa – juk 80 proc. gėlių apdulkina būtent šie vabzdžiai.

Jau po poros savaičių „Porsche“ darbuotojai pradės pirmąjį medsukį ir paragaus pirmojo medaus. Juo darbuotojai bus vaišinami gamyklos restorane ir valgykloje.

Žinoma, patys „Porsche“ gamintojai vieni viso medaus nesuvalgys – viena bičių kolonija per metus suneša apie 55 kg medaus. Todėl iš viso šiame bityne planuojama surinkti iki 1,4 t medaus per metus. Tad panašu, kad „Porsche“ prekiaus ne tik automobiliais, bet ir vardiniu medumi.

Šis žingsnis labai svarbus ir viešųjų ryšių prasme. „Porsche“ tokiu būdu demonstruoja, kad labai rūpinasi gamta. O metų pradžioje įmonė žengė taip pat labai didelio rezonanso sulaukusį žingsnį – savo darbuotojams išmokėjo po 9111 Eur premijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius