-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjera: naujas „Range Rover Evoque“

Pristatytas naujasis „Range Rover Evoque“ – kompaktiškas prabangus visureigis kelionėms mieste ir už jo ribų – pasižymi su niekuo nesupainiojamu prekių ženklo DNR: minimalistiniu dizainu, rafinuotomis detalėmis ir meistriškai įrengtu salonu.
Range Rover Evoque (2023)
Range Rover Evoque (2023) / Range Rover nuotr.

Žvilgsnį traukia minimalistinės „Range Rover“ linijos, elegantiški paviršiai ir išpuoselėtos detalės – įskaitant naujus „Pixel LED“ priekinius žibintus su išskirtiniais dizaino elementais. Naujajame salone svarbiausią vaidmenį atlieka technologijos su prietaisų skydelio centre įrengtu elegantišku nauju 11,4 colio „Pivi Pro“ lenkto stiklo jutikliniu ekranu.

„Charakteringasis „Range Rover Evoque“ jau paliko pėdsaką automobilių pasaulyje. Jo rafinuotas dizainas ir laikui nepavaldus modernumo pojūtis ir toliau groja svarbų emocinį akordą“, – sakė JLR kūrybos vadovas, profesorius Gerry McGovern OBE.

Naujojo „Range Rover Evoque“ klientai gali rinktis S, „Dynamic SE“ ir „Dynamic HSE“ modelius, taip pat išskirtinėmis specifikacijomis pasižyminčius aukščiausios klasės modelius „Autobiography“. Dinamiški visureigiai prikausto dėmesį, pasižymi užtikrinta laikysena ir „Satin Burnished Copper“ spalvos akcentais. Į naują lygį rafinuotąjį „Autobiography“ pakylėja dar daugiau „Satin Burnished Copper“ elementų ir 21 colio blizgūs tamsiai pilki ratlankiai su kontrastingomis deimantinės apdailos detalėmis.

„Autobiography“ viduje – maloni „Windsor“ oda su zomšinio audeklo apmušalais, geriausios kietosios medžiagos ir dar gausesnė įranga. Į prabangos įrangos sąrašą įeina šildomos ir vėsinamos masažinės sėdynės priekyje ir galimybė pasirinkti pažangią, skambesiu užburiančią „Meridian“ erdvinio garso sistemą.

Plati, naujais atspalviais – „Arroios Grey“, „Tribeca Blue“ ir „Corinthian Bronze“ – papildyta spalvų paletė – puikus įrankis išreikšti savo individualumą. Taip pat galima rinktis naują kontrastingą „Corinthian Bronze“ stogo variantą. O įmantrumo įvaizdžiui suteikia penki nauji lengvojo lydinio ratlankių deriniai.

Išorės dizainas

„Evoque“ modeliui būdingą profilį ir kupė siluetą apibūdina greitį atspindinti stogo linija, o „Range Rover“ DNR iš karto atpažįstamas – nuo į vientisą plokštumą įleidžiamų durų rankenų iki tarsi ore sklendžiančio stogo. Išskirtinį tūrį ir proporcijas sustiprina ryškios pečių linijos ir išraiškingos ratų arkos. Jos kartu su 21 colio ratlankiais sukuria stiprią ir dinamišką laikyseną, o naujausias grotelių dizainas suteikia rafinuotumo.

Itin ploni „Pixel LED“ priekiniai žibintai tobulai įsilieja į priekinę dalį. Vaizdą papildo subtili nauja „Signature Daytime Running Light“ grafika, pasižyminti subtiliomis animacijomis, kai automobilis užrakinamas ar atrakinamas.

Standartinėje „Dynamic HSE“ ir „Autobiography“ komplektacijoje esančiuose papildomuose žibintuose yra tris kartus daugiau šviesos diodų nei „Matrix LED“ žibintuose, be to, juose įdiegta adaptyviųjų tolimųjų šviesų technologija. Kiekviename priekiniame žibinte esantys keturi pikselių moduliai su 67 tiksliai valdomais šviesos diodais tiksliai prisitaiko prie oro sąlygų ir priekyje važiuojančių transporto priemonių, kad užtikrintų nepriekaištingą apšvietimą.

„Evoque Dynamic“ užtikrintumą pabrėžia unikalus priekinis ir galinis buferis su „Graphite Atlas“ apdailos grotelėmis. Tvirtai laikysenai kontrasto suteikia nauji „Satin Burnished Copper“ intarpai ant blizgių juodų variklio gaubto angų, sparnų ventiliacijos ir oro įsiurbimo angų. Visą vaizdą vainikuoja užrašai ant „Graphite Atlas“ variklio gaubto ir galinių durelių.

Salono dizainas

Švariame ir žaviame salone pažangios technologijos puikiai dera su meistrišku dizainu ir geriausiomis medžiagomis, o pagrindiniu akcentu tampa naujas 11,4 colio lenkto stiklo ekranas su naujausios kartos „Pivi Pro“ informacijos ir pramogų sistemos sąsaja. Švarus dizainas elegantiškai sujungia pažangias jutiklinio ekrano technologijas su paprastu valdymu bei kasdieniu naudojimu.

Patogumą didina didelė centrinė konsolė. Pakeitus prietaisų skydelio dizainą, kasdieniniams daiktams atsirado dar daugiau vietos. Dėl naujojo „Pivi Pro“ ekrano padėties, be pagrindinės po ranka esančios erdvės, papildomai atsilaisvino erdvė priekinėje centrinės konsolės dalyje: joje yra papildomų smulkių daiktų dėtuvių ir belaidžio įkrovimo vieta, o durelėse galima laikyti iki 1,5 l talpos vandens butelius.

„Prašmatniame „Range Rover Evoque“ salone galima pajusti daugiau erdvės: čia darniai susilieja rafinuota apdaila ir naujausios technologijos. Mūsų tikslas buvo išlaikyti „Evoque“ lyderio pozicijas šiuolaikinio dizaino srityje – neabejojame, kad mums tai pavyko“, – teigė „Range Rover“ salono dizaino vadovas Paulas Hanstockas.

Prabanga be odos

„Range Rover Evoque“ galima įsigyti su „Kvadrat“ vilnos mišinio audiniu – prabangia, malonia liesti, šiuolaikiška odos alternatyva. „Ebony“ spalvos, perforuota „Ultrafabric“ poliuretano ir „Kvadrat“ vilnos mišinio tekstile aptrauktos sėdynės atliepia individualius poreikius. Vilnos mišinys yra 58 proc. lengvesnis už odą. Jis suteikia malonų lytėjimo pojūtį ir pabrėžia šiuolaikišką sėdynių išvaizdą.

Naujoviška tekstilė buvo kruopščiai išbandyta „Range Rover“ medžiagų laboratorijoje, siekiant užtikrinti, kad ji visą automobilio eksploatavimo laiką teiktų įprastą jutiminį malonumą: audinys atlaikė 60 000 dilimo ciklų, o tai atitinka 10 metų naudojimo. Taip pat buvo daromi ir UV spindulių bandymai, imituojant trejų metų saulės spindulių poveikį vos per vieną mėnesį.

Poliuretano tekstilė taip pat gaminama atsakingai – 99 procentai tirpiklių surenkami ir perdirbami gamybos procese, o surinktos nuotekos panaudojamos pakartotinai. Tvarus požiūris į supančią aplinką atsispindi ir automobilio salone: kilimai pagaminti naudojant „Econyl“ nailoną iš perdirbtų išmestų žvejų tinklų, taip pat vartotojų ir pramonės atliekų. Jo gamybos metu išmetama 90 procentų mažiau teršalų, palyginti su medžiagomis, sukurtomis tik iš naftos produktų.

Iš juodmedžio pagamintos „Kvadrat“ sėdynės yra prieinamos „Evoque Dynamic HSE“ ir „Autobiography“ modeliuose. Unikaliomis vėsinimo ir šildymo savybėmis pasižyminti prabangi „Kvadrat“ medžiaga sustiprina lytėjimo potyrį. Sėdynėse montuojami mikrovamzdeliai rodo ypatingą dėmesį detalėms, o perforacijos raštą papildantis naujo dizaino garsiakalbių tinklelis suteikia salonui elegancijos ir vientisumo.

„Range Rover Evoque Dynamic HSE“ ir „Autobiography“ modeliai siūlomi su nuostabiai minkšta „Windsor Leather“ oda, perforuota nauju „Diamond Herringbone“ raštu. S ir „Dynamic SE“ modeliuose „Grained Taurus“ oda sukuria tradicinės prabangos įspūdį.

„Evoque“ salono rafinuotumą pabrėžia nauja „Moonlight Chrome“ vairo apdaila, centrinės konsolės apvadai ir papildomos detalės, o kietieji paviršiai gali būti tamsaus ar šviesiai anoduoto aliuminio arba šešėlinės pilkos pelenų spalvos – priklausomai nuo modelio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius