-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Remdamasis fizikos dėsniais mokslininkas teisme įrodė nepažeidęs kelių eismo taisyklių

Kalifornijos universiteto (JAV) fizikas Dmitrijus Kriukovas sugebėjo išvengti baudos už kelių eismo taisyklių pažeidimą, įrodęs savo nekaltumą keturių puslapių moksline ataskaita apie įvykį kelyje.
Dmitrijaus Kriukovo pateiktas paaiškinimas teismui
Dmitrijaus Kriukovo pateiktas paaiškinimas teismui / 15min.lt

Kaip praneša „International Busines Times“, mokslininkas buvo iškviestas į teismą už tai, kad vairuodamas automobilį nesustojo prie ženklo „Stop“.

Teismui pateiktame dokumente fizikas grafikais ir schemomis paaiškino skirtumus tarp tiesinio ir kampinio judėjimo greičių. D.Kriukovas taip pat paaiškino, kad likus kelioms akimirkoms iki tariamo jo pažeidimo, kitoje eismo juostoje atsirado dar vienas automobilis, sutrukdęs policijos pareigūnui tinkamai įvertinti fiziko veiksmus prie automobilio vairo.

Pasak mokslininko, teoriškai jis galėjęs sustabdyti automobilį prie „Stop“ linijos, o kol policininko dėmesys nukrypo į kitą automobilį, vėl pradėti važiuoti.

Teisėjas nusprendė, kad D.Kriukovo paaiškinimų visiškai pakanka, kad jam būtų panaikinti visi kaltinimai pažeidus taisykles. Jeigu D.Kriukovo kaltė teisme būtų buvusi patvirtinta, mokslininkui būtų tekę sumokėti 400 dolerių baudą.

Pasibaigus teismo procesui D.Kriukovas savo ataskaitą, kuri padėjo jam išvengti baudos, paviešino internete ir pasiūlė visiems norintiems joje rasti klaidą. Ataskaitą perskaityti galite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius