Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rumunas iš pusės milijono „Lego“ detalių sukonstravo automobilį, varomą tik oru

Transporto priemonė, pagaminta iš pusės milijono „Lego“ detalių, važiuoja nenaudodama jokių degalų – skamba neįtikėtinai? Dar sunkiau patikėti tuo, kad toks važiuojantis eksponatas buvo sukurtas Rumunijoje, o finansavimas gautas parašius žinutę „Twitter“ socialiniame tinkle.
„Lego“ automobilis
„Lego“ automobilis / Kadras iš vaizdo siužeto

Viso šio stebuklo autorius – dvidešimtmetis vaikinas iš Rumunijos Raulis Oaida. Iš „Lego“ kaladėlių surinkta transporto priemonė važiuoja dviejuose bakuose laikomu suspaustu oru.

Oras stumiamas į iš „Lego“ detalių pagamintą variklį, kurį priverčia judėti ir paversti suspaustą orą energija. Ji perduodama į ratus, kurie neįprastą transporto priemonę išjudina iki 24 km/val. greičio. 

Šio automobilio istorija prasidėjo nuo ankstesnio R.Oaidos projekto – taip pat iš „Lego“ kaladėlių pagaminto nedidelio kosminio erdvėlaivio. Šį pastebėjęs verslininkas iš Australijos Steve'as Sammartino susisiekė su rumunu ir pasiūlė jam padėti įgyvendinant kitus, dar didesnius projektus.

Taip 2012-ųjų vasarį S.Sammartino „Twitter“ paskyroje atsirado žinutė, kurioje jis siūlė draugams prisidėti prie „nuostabaus ir pirmojo pasaulyje projekto“ – tam reikėjo 20 žmonių, kurie skirtų po tūkstantį dolerių.

Australas teigė, kad visas projektas kainavo daugiau nei 60 tūkst. dolerių, tačiau tikslios sumos jis nežino. „Bijau viską sudėti, šiąnakt nemiegočiau, jei tą padaryčiau“, – juokavo verslininkas.

Projektas viso truko 18 mėnesių, iš kurių 12 buvo skirti automobilio konstravimui. S.Sammartino sakė nežinantis, ką dabar darys su „Lego“ transporto priemone – galbūt parduos ją aukcione, galbūt ji atsidurs daugeliui žmonių prieinamoje viešoje erdvėje.

VIDEO: „Lego“ automobilis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius