Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 25

Šešiaratis lėktuvo „Boeing 707“ giminaitis iš Holivudo filmo – išskirtinis limuzinas „Jetway 707“

„Oldsmobile Toronado“, gamintas 1965-1992 metais, jau pats savaime yra įdomus automobilis. Tais laikais amerikiečiai tiesiog negamino priekiniais ratais varomų automobilių, o „Toronado“ yra būtent toks, nors ir pasižymi kai kuriomis sportinio automobilio charakteristikomis. Be to, jo pagrindu buvo sukurtas išskirtinis limuzinas „Jetway 707“.
Jetway 707 limuzinas, sukurtas Oldsmobile Toronado pagrindu. (Buch-t, Wikimedia (CC BY 3.0)
Jetway 707 limuzinas, sukurtas Oldsmobile Toronado pagrindu. (Buch-t, Wikimedia (CC BY 3.0)

Įprastai ilgieji limuzinai dažniau gaminami iš sedanų – „Lincoln Town Car“ tapo daugybės limuzinų pagrindu. Jie gali būti 8 metrų ilgio ar net ilgesni – daug ilgesni, nei ilgiausias serijinės gamybos sedanas „Cadillac Fleetwood Seventy-Five“. „Jetway 707“ yra įdomus tuo, kad nėra sedanas, yra dar ilgesnis ir turi šešis ratus.

„Oldsmobile“ – tai labai ilgą istoriją turintis JAV automobilių gamintojas. Ransomas E. Oldsas šią kompaniją įkūrė dar 1897 metais. 1908 metais „General Motors“ nusipirko „Oldsmobile“ ir įtraukė ją į savo korporacinę struktūrą. Ilgus dešimtmečius „Oldsmobile“ rado vietą „General Motors“ prabangos hierarchijoje virš „Chevrolet“ ir „Pontiac“, bet žemiau „Buick“ ir „Cadillac“. „Oldsmobile“ markės istorija užbaigta 2004 metais ir tikriausiai mažai, kas jos pasiilgsta, nes paskutiniai gamintojo automobiliai nebuvo tokie įsimintini.

O kadaise buvo kitaip. „Oldsmobile“ kompanija turėjo daug kūrybingų žmonių. Jie nuo 1958 metų kūrė priekiniais ratais varomo automobilio technologiją. Žinoma, priekiniais ratais varomų automobilių buvo ir anksčiau, tačiau tuo metu JAV tokie nebebuvo gaminami. 1962 metais automobilių dizaineris Davidas Northas nutapė nedidelį sportinį automobilį. Tai buvo tiesiog piešinys be jokių gamybos ambicijų...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius