Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių rajone atidarytas pirmasis šalyje pasaulinės automobilių aukcionų kompanijos IAA centras

Šiaulių rajone duris atvėrė pirmasis Lietuvoje JAV pasaulinės automobilių aukcionų kompanijos IAA aukcionu centras. Sutartis pasirašyta Kuprių miestelyje įsikūrusios „AG Baltic Autotrade“ įmonės naujose patalpose, kur nuo šiol veikia pirmasis Lietuvoje „IAA Market Alliance“ aukcionų centras.
Iš kairės: Andrius Presniakovas, Trent Haines, Gediminas Kairys
Iš kairės: Andrius Presniakovas, Trent Haines, Gediminas Kairys / „IAA Market Alliance“ nuotr.

Atidarymo metu simbolinę juostelę perkirpo bei bendradarbiavimo dokumentus pasirašė Trent Haines, „IAA Market Alliance“ atstovas, Andrius Presniakovas, „Baltic Auto Shipping“ vadovas ir Gediminas Kairys, „AG Baltic Autotrade“ vadovas. Minėtos kompanijos nuo šiol sudaro vieningą rinkos aljansą.

„IAA Market Alliance“ nuotr./Iš kairės: Trent Haines, Gediminas Kairys, Andrius Presniakovas
„IAA Market Alliance“ nuotr./Iš kairės: Trent Haines, Gediminas Kairys, Andrius Presniakovas

Numatomi keturi centrai

Pirmiausia pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp aukcionų lyderės IAA ir JAV veikiančios tarptautinių gabenimų lyderės bendrovės „Baltic Auto Shipping“. Tuo pat metu „Baltic Auto Shipping“ pasirašė sutartį su logistikos bendrove „AG Baltic Autotrade“, kuri ir tapo pirmąja oficialia IAA aukcionu centro operatore Lietuvoje.

Numatoma atidaryti keturis IAA aukcionų centrus Lietuvoje. Be jau duris atvėrusių Šiaulių centrai duris atvers Vilniuje, Klaipėdoje ir Kaune.

„IAA Market Alliance“ nuotr./Pirmasis Lietuvoje „IAA Market Alliance“ aukcionų centras
„IAA Market Alliance“ nuotr./Pirmasis Lietuvoje „IAA Market Alliance“ aukcionų centras

Visos sutarties šalys yra įsitikinę, kad automobilių prekybos verslu užsiimančios įmonės ir privatūs pirkėjai gaus užtikrintą paslaugą importuojant automobilius iš JAV. Pirkėjams bus suteiktos iskirtines automobiliu, laivu, motociklu ir kitos technikos pirkimo sąlygos iš IAA aukcionų.

Pirkėjai gaus prailgintus apmokėjimo ir paėmimo iš aukcionų terminus, bei pigesnius pirkimo mokesčius. O svarbiausia – Lietuvos automobiliu verslo atstovai bus garantuoti savo investuotų lėšų saugumu. „Baltic Auto Shipping“ kartu su vietiniais atstovais „AG Baltic Autotrade“ garantuoja suteikti visas reikiamas paslaugas: automobilių pirkimas, saugus apmokėjimas, muitinės procedūrų atlikimas, transportavimas iš aukcionų, pakrovimas į konteinerius ir kitos sklandų verslą garantuojančios paslaugos.

Tikimasi, kad Lietuvoje įkurti „IAA Market Alliance“ aukcionų centrai ir šis bendradarbiavimas pagyvins Klaipėdos uosto apimtis, palengvins muitinės darbuotojų ir tarpininkų darbą, padidins automobilių eksportą, suteiks daugiau galimybių vystyti automobilių verslą Lietuvoje.

„IAA Market Alliance“ nuotr./Atidarymo renginys
„IAA Market Alliance“ nuotr./Atidarymo renginys

IAA – automobiliai tęsia gyvenimą

IAA – „Insurance Auto Auctions“ – yra pirmaujanti pasaulinė internetinės automobiliu prekybos platforma, jungianti transporto priemonių pirkėjus ir pardavėjus. Ši platforma naudoja pažangiausias technologijas ir sutelkia dėmesį į naujoves.

Unikali IAA sistema suteikia galimybę įsigyti įvairias transporto priemones, kurias aukcionams pristato stambiausios JAV automobilių draudimo kompanijos. IAA būstinė yra netoli Čikagos, Vestčesteryje, Ilinojaus valstijoje. Bendrovėje dirba beveik 4000 darbuotojų, veikia per 200 padalinių visoje JAV, Kanadoje ir Jungtinėje Karalystėje. IAA sėkmingai veikia 25-iose pasaulio rinkose ir aptarnauja pirkėjus daugiau nei 170 šalių.

„IAA Market Alliance“ nuotr./Atidarymo renginys
„IAA Market Alliance“ nuotr./Atidarymo renginys

IAA yra svarbi pasaulinės automobilių ekosistemos dalis, kuri tiesiogiai ir realiai prisideda prie transporto sektoriaus tvarumo: palengvina pakartotinį automobilių ir jų dalių naudojimą ir perdirbimą. Taip pat apjungia pasiūlą ir paklausą, kuomet automobiliai ar jų dalys bei kitos medžiagos patenka į tinkamas transporto verslo rankas visame pasaulyje.

IAA Įkurta 1982 m. 2019 m. birželį. 2023 m. įsigyta „RB Global, Inc.“ – taip sukurta pagrindinė šios srities pasaulinės rinkos lyderė. Per metus IAA kanalais apdorojama daugiau kaip 2,5 mln. vienetų transporto priemonių.

Pirmoji atstovybė Lietuvoje

Šalia Šiaulių įkurta tarptautinius krovinius priimanti „AG Baltic Autotrade“ yra sparčiai auganti logistikos ir muitinės tarpininkavimo paslaugas teikianti įmonė, besiglaudžianti prie senovinių ir ekskliuzyvinių automobilių rekonstravimo bei restauravimo bendrovės „Autogedas“. Ši ekonominė simbiozė padeda bendrovėms kurti vertingus ryšius su tarptautiniu pervežėju „Baltic Auto Shipping“. O dabar – ir su IAA.

Šiaulių centro vadovu tapo Gediminas Kairys, „AG Baltic Autotrade“ vadovas, kuris neslepia pasididžiavimo savo įmonės komandos darbu: „IAA mus pasirinko savo. Mes įvykdėme reikiamas sąlygas. Turime galimybes talpinti 1000 automobilių, esame geografiškai geroje vietoje ir turime garantuotą tiesioginį vandens kelią per „Baltic Auto Shipping“ kompaniją. Jie vykdo pervežimus. Mes teikiame logistikos, iškrovimo ir kitas paslaugas. IAA sistema apjungia visus reikiamus veiksmus. Tai reiškia, kad automobilio pirkėjui užtikriname visą pirkinio kelionę – nuo pirkimo aukcione iki iškrovimo pas mus.“

„IAA Market Alliance“ nuotr./Atidarymo renginys
„IAA Market Alliance“ nuotr./Atidarymo renginys

JAV Čikagos mieste įsikūrusi tarptautinių krovinių gabenimo kompanija „Baltic Auto Shipping“ veikia jau 20 metų. Šios kompanijos prezidentas Andrius Presniakovas akcentuoja, jog glaudesnis betarpiškas bendradarbiavimas su IAA ir ypatingai aukcionų bendrovės IAA centro įkūrimas Šiaulių rajone yra ypač naudingas įmonėms, užsiimančioms naudotų ir pažeistų automobilių pirkimu iš JAV aukcionų.

„Mes visi ir iki šiol sėkmingai naudojomės IAA aukcionų sistema, tačiau nuo dabar turime oficialų ryšį – esame oficialūs atstovai. Apie tai žino ir bendrovės, per mus perkančios automobilius. Nebereikia veikti per trečius ar ketvirtus tarpininkus. Tokiuose sandoriuose svarbiausia kliento saugumas ir mūsų patikimumas, kurį mes galime garantuoti, tapę oficialiais IAA Market Alliance atstovais“, – teigė „Baltic Auto Shipping“ vadovas A.Presniakovas.

Prezidentas pabrėžė, kad IAA atstovybės įkūrimas Lietuvoje bus visokeriopai naudingas ne tik būsimiems, bet ir jau esamiems klientams. Jų laukia mažesni brokerio mokesčiai, ilgesni apmokėjimo ir prastovų terminai ir dar daugelis kitų naudingų aspektų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius