-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Standartus laužantis „Nissan Qashqai E-Power“

„Nissan“ pristato naujausią „Qashqai“ modelio versiją su iki šiol šiame segmente nematyta hibridine „e-Power“ sistema. Nors daugeliu atžvilgių šis automobilis atitinka visus šiuo metu Europoje ypač populiarėjančių kompaktinės klasės SUV modelių standartus, tačiau suteikia unikalią važiavimo patirtį.
„Nissan Qashqai e-Power“ – pirmasis modelis savo klasėje, siūlantis išskirtinę hibridinę pavarą
Standartus laužantis „Nissan Qashqai E-Power“ / Nissan nuotr.

Hibridas siūlantis elektromobilio dinamiką

„e-Power“ hibridinė pavara įdomi tuo, kad vidaus degimo variklis nesuka nė vieno šio „Qashqai“ rato. 1.5 l benzininis variklis veikia tik kaip generatorius – gamina elektros energiją, kuri siunčiama į didelio našumo ličio jonų akumuliatorių, o iš ten keliauja į 190 arklio galių pajėgumo elektros variklį, kuris suka priekinius automobilio ratus.

Kitaip nei įprasti hibridai, „e-Power“ sistema neturi pavarų dėžės, todėl užtikrinamas labai sklandus ir tolygus važiavimas. Elektros variklio dinamika leidžia mėgautis staigiu ir nepetraukiamu įsibėgėjimu vos nuspaudus akseleratoriaus pedalą. Šio modelio įsibėgėjimas nuo 0 iki 100 km/val. trunka mažiau nei aštuonias sekundes.

VIDEO: Standartus laužantis „Nissan Qashqai E-Power“

„Nissan“ konstruktoriai pabandė sudėti į vieną vietą elektromobilio ir įprasto automobilio privalumus. Iš esmės šis „Qashqai“ važiuoja kaip elektromobilis, tačiau dėl generatoriaus funkciją atliekančio vidaus degimo variklio, nereikia gaišti laiko ar ieškoti įkrovimo stotelių – norint keliauti toliau, pakanka užsukti į įprastą degalinę.

Kaip ir elektromobiliai, šis „Qashqai“ optimaliausiai energiją naudoja mieste. Vidutinės šio SUV degalų sąnaudos yra apie 5 litrus šimtui kilometrų, todėl pilnu baku galima įveikti iki 1000 kilometrų atstumą. Elektrinės pavaros efektyvumą dar labiau padidina „e-Pedal“ sistema, kuri automobilio dinamiką ir stabdymą leidžia valdyti vienu pedalu.

Kitais atžvilgiais, „Nissan Qashqai e-Power“ yra kompaktiškas SUV modelis – dėl lengvo vairo mechanizmo nesunkiai laviruojantis miesto gatvėmis, bet pakankamai stabilus ir komfortiškas kelionėms užmiestyje.

SUV modeliams būdingas universalumas

Viduje „Qashqai e-Power“ beveik niekuo nesiskiria nuo įprastos šio modelio versijos varomos vidaus degimo variklio ir nenusileidžia kitiems kompaktinės klasės SUV modeliams – „Qashqai“ nuo pat pirmos kartos debiuto diktavo madas savo klasėje ir toliau išlieka lyderiu. Informacija vairuotojui pateikiama skaitmeniniame prietaisų skydelyje, kuriame galima stebėti aktualiausią informaciją apie degalų sąnaudas arba momentinį hibridinės pavaros veikimo režimą, o centre sumontuotas didelis lietimui jautrus ekranas skirtas multimedijos ir kitų automobilio funkcijų valdymui.

Visais kitais atžvilgiais – „Qashqai e-Power“ yra visus klasės standartus atitinkantis automobilis. Vietos tiek priekyje tiek gale pakankamai keliauti suaugusiems keleiviams, o bagažinės tūrio pakaks ne tik kasdieniams pirkiniams, bet ir norint leistis į tolimesnę kelionę.

Nors naudoja kitokią nei įprasta sistemą, dėl to šis „Nissan Qashqai e-Power“ netampa sudėtingu naudoti automobiliu. Priešingai, galima mėgautis SUV modeliams būdingomis savybėmis ir elektromobilio privalumais išvengiant jų trūkumų. Ši versija tikrai patraukli vairuotojams, kurie nori išbandyti kažką naujo arba dar nėra pasirengę persėsti į vien tik elektra varomą automobilį, tačiau nori tam tikrų elektromobiliams būdingų savybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius