Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 06 29 /11:49

„Toyota“ dėl oro pagalvių defektų atšaukia 3,3 mln. automobilių

„Toyota“ trečiadienį pranešė, jog dėl dviejų defektų visame pasaulyje atšaukia 3,37 mln. automobilių. Kiek anksčiau gamintoja buvo paskelbusi, kad dėl oro pagalvių defektų visame pasaulyje atšaukia 1,43 mln. transporto priemonių.
Ketvirtosios kartos „Toyota Prius“
Ketvirtosios kartos „Toyota Prius“ / Eimanto Raulinaičio, ER Media nuotr.

Įmonė taip pat pranešė neturinti duomenų apie žūtis ar sužalojimus, susijusius su šiomis pagalvėmis.'

Atšaukiami hibridiniai automobiliai „Prius Hybrid“, elektra įkraunami hibridiniai automobiliai „Prius Plug-In“ ir „Lexus CT200h“, pagaminti laikotarpiu nuo 2008 metų spalio iki 2012 metų balandžio.

Japonijoje atšaukiama 743 tūkst. automobilių, Šiaurės Amerikoje – 495 tūkst., Europoje – 141 tūkst., o Kinijoje – 9 tūkst. automobilių. Dar 46 tūkst. automobilių atšaukiami kituose regionuose.

Pasak „Toyota“, šiuose automobiliuose įmontuotas oro pagalves pagamino ne „Takata“, dėl kurios pagamintų oro pagalvių defektų pasaulyje jau buvo atšaukti milijonai automobilių.

Kiek vėliau įmonė pranešė, jog dėl kito – degalų bako – defekto atšaukiama maždaug 2,87 mln. „Toyota“ ir „Lexus“ markių automobilių. Pasak įmonės, kai kuriuose iš atšaukiamų automobilių yra abu šie defektai, kurie bus pašalinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius