Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Toyota“ pristatė naująjį penktosios kartos „Prius“: bus net 100 arklio jėgų galingesnis

„Toyota“ gamintojas oficialiai pristatė nuo konvejerio artimiausiu metu pradėsiantį riedėti naujosios kartos „Prius“ modelį. Tai jau penktoji šio modelio karta, kuri bus parduodama tiek Europoje, tiek Jungtinėse Amerikos Valstijose.
Naujasis „Toyota Prius“
Naujasis „Toyota Prius“ / Gamintojo nuotr.

Naujasis „Prius“ modelis bus varomas dviejų litrų, keturių cilindrų darbo tūrio varikliu, kurio galingumas kartu su hibridine jėgaine sieks net 220 arklio galių. Įdomu tai, kad ankstesnės, ketvirtos kartos „Prius“ turėjo 1,8 litro variklį ir buvo beveik šimtu arklio galių silpnesnis.

Naujasis „Prius“ bus įkraunamas iš tinklo, turės ir didesnę bateriją, kurios talpa nuo 8,8 kw išaugo iki 13,6 kw. Tokie parametrai gamintojui leidžia deklaruoti per pusę ilgesnį nuvažiuojamą atstumą nei ankstesnės kartos modelyje. Dar viena opcija – automobilyje galės būti naudojamos saulės baterijos, kurioms vieta numatyta stoge.

Naujasis „Prius“ ne tik techniškai pranašesnis už pirmtakus, bet ir pasižymi gerokai subtilesnėmis kėbulo linijomis. Jei iki šiol praktiškai visi „Prius“ modeliai sulaukdavo replikų dėl savo išvaizdos, tai penktosios kartos modelis jau atrodo kur kas patraukliau ir šiuolaikiškiau – automobilis žemesnis, trumpesnis ir platesnis, tačiau turi kiek ilgesnę ratų bazę. Visiškai naujų bruožų atsirado ir automobilio salone. Jame galima rasti užuominų į krosoverio „bZ4X“ stilių.

Kol kas gamintojas nenurodo, kada naujasis „Prius“ pasirodys „Toyota“ atstovybėse ir kokia bus jo kaina Europos šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius