Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 11 /15:40

Ugniagesiai įsigijo 20 naujų hibridinių visureigių „Nissan X-Trail“: kiek mokėjo ir kur jais važiuos?

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas įsigijo 20 naujų visureigių „Nissan X-Trail“. Juos visuomenei parodė Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 1-ojoje komandoje.

Visureigiai pasklis po visą Lietuvą

Penki automobiliai skirti Panevėžio priešgaisrinei gelbėjimo valdybai (PGV), po keturis – Vilniaus, Kauno ir Šiaulių PGV, du automobiliai – Klaipėdos PGV, vienas automobilis – Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui. Keturi automobiliai yra 7 sėdimų vietų, 16 – 5 sėdimų vietų.

Automobiliai iškeliaus į Vilnių, Švenčionis, Alytų, Biržus, Ignaliną, Kupiškį, Pasvalį, Rokiškį, Klaipėdą, Kretingą, Kauną, Jonavą, Prienus, Marijampolę, Šiaulius, Telšius, Mažeikius ir Kuršėnus.

Elektromobilis su vidaus degimo varikliu

„Nissan X-Trail“ automobilis gali tempti iki 1 800 kg svorio priekabą. Automobilio pavara – 4WD (visi varantys ratai). Ugniagesių pasirinkta modifikacija – pati pažangiausia. Tai – e-Power hibridas su e-4orce išmaniąja visų varančiųjų ratų sistema. Tokio automobilio širdis – vidaus degimo variklis, tačiau jis veikia kaip generatorius, kraunantis bateriją. O iš jos išmanusis valdymo blokas paskirsto galią kiekvienam ratui individualiai. Todėl šis modelis pasižymi ir puikiu pravažumu, ir geromis valdymo savybėmis slidžiame kelyje, ir efektyviomis degalų sąnaudomi. Jis buvo išrinktas konkurso „Lietuvos metų automobilis 2024“ nugalėtoju grupėje iki 39 999 Eur.

Hibridinio visureigio degalų sąnaudos – 6,3 – 6,7 l. Vieno automobilio kaina 35 453 Eur.

Kur panaudos visureigius?

Šie specialiosios paskirties automobiliai (SLA) bus naudojami tiek reaguojant į incidentus, tiek darbui prevencinėje veikloje.

Pasak vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) finansavimas nuosekliai didėjo – nuo 2020 m. išaugo 59 milijonais (46 procentais). Tai leido pagerinti pareigūnų darbo sąlygas ir motyvacinę sistemą per darbo užmokestį.

Pernai įsigijus beveik 80 naujų auto cisternų, gaisrinės technikos parkas atnaujintas neatpažįstamai (iki 2021 m. virš 40 proc. šių automobilių parke buvo senesni nei 15 metų. Ketvirtadalis – sovietmečio palikimas). Gelbėjimo darbams aukštyje atlikti ugniagesiams pernai perduotos ir 8 automobilinės kopėčios, dar 6 planuojama įsigyti šiemet.

Spaudos konferencijos metu taip pat pristatytas automobilis, skirtas ir paruoštas priežiūros pareigūno darbui. Pagal patvirtintą valstybinės priešgaisrinės priežiūros (toliau –VPP) pareigūno ir jo mobiliosios darbo vietos (automobilio) aprūpinimo priemonėmis standartą, VPP pareigūnai yra aprūpinti asmeninėmis apsaugos priemonėmis, darbo įrankiais, įvairiais matavimo prietaisais, mobiliaisiais spausdintuvais, apšvietimo, gelbėjimo ir gaisrų tyrimui reikalingomis priemonėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje