Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vieta automobiliui perkant būstą centre – ir už 25 tūkst. eurų

Automobilio statymo vieta perkant prestižinį būstą gali kainuoti ir 25 tūkst. eurų - už tokią sumą pavyktų nusipirkti naujutėlaitį automobilį tiesiai iš salono. Tačiau nekilnojamojo turto plėtotojai teigia, kad automobilių statymo vietos pardavinėjamos nuostolingai arba už savikainą, tad ir pasigendant jų paklausos kainos nemažinamos, rašo „Lietuvos žinios“.
Automobilio rakteliai
Automobilio rakteliai / 123rf.com nuotr.

Pasak nekilnojamojo turto bendrovės „Ober-Haus“ Būsto departamento vadovo Audriaus Šapokos, automobilių stovėjimo aikštelių vietų, siūlomų perkant naujos statybos gyvenamąjį būstą, kainos per penkerius metus gerokai ūgtelėjo: ekonominės klasės nekilnojamojo turto segmente viena vieta automobiliui požeminėje aikštelėje anksčiau kainavo 6–12 tūkst. litų (2–3 tūkst. eurų), šiandien kaina svyruoja tarp 5 ir 8 tūkst. eurų.

Vidutinės klasės projektų segmente viena vieta požeminėje aikštelėje šiuo metu gali kainuoti nuo 8 iki 13 tūkst. eurų, o prestižinės klasės segmente – ir 25 tūkst. eurų.

Tačiau Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos komunikacijos ir rinkodaros vadovė Justina Juršytė teigė, kad kalbos apie augančias automobilio vietų kainas yra veikiausiai nepagrįstos. Esą dauguma NT plėtotojų automobilių statymo vietas parduoda už savikainą. Bendrovės „Eika“ Plėtros departamento direktorius Martynas Žibūda, remdamasis bendrovės praktika, neigė, kad automobilių statymo vietų kainos augo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius