Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus valdžia pasigailėjo pėsčiųjų perėjos ties Turniškėmis: įrengs net apšvietimą

15min skaitytoja Anna, gyvenanti šalia Nemenčinės plento Vilniaus pakraštyje, kreipėsi su pagalbos prašymu. Moteris norėjo atkreipti dėmesį į pavojingą vietą, kurioje planuojama panaikinti pėsčiųjų perėją.
Nemenčinės plente esanti pėsčiųjų perėja, kurią ruošiamasi panaikinti
Nemenčinės plente esanti pėsčiųjų perėja, kurią ruošiamasi panaikinti / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Temą siūlykite, informacija dalinkitės gazas@15min.lt

Vilnietės teigimu, viešumas – paskutinis vilties šiaudas. Nes Vilniaus savivaldybė nori atsisakyti perėjos intensyvaus eismo vietoje Nemenčinės plente, ties autobusų stotele „Turniškių miškas“.

„Važiuojant Nemenčinės plentu link Balžio ežero, nusileidus nuo kalno, yra perėja. Vairuotojai čia skuba. Nebent pamato prie perėjos stovintį vaiką – arba sumažina greitį, arba sustoja.

Jei bus panaikinta ši perėja, Gelvadiškio ir Turniškių g. bei Turniškių sodų gyventojai neturės galimybės pereiti judrią gatvę. Kalbu ne apie žinomus žmones, politikus. O paprastus piliečius, nuo pirmadienio iki penktadienio važinėjančius iš darbo. Grįžti namo piko metu tokiu atveju būtų neįmanoma. Nes ir esant perėjai ne visi sustoja praleisti.

Šią perėją reikėtų ne naikinti, o papildomai skirti pinigų jos apšvietimui, kad nuo tolo matytųsi ir mažamečiai“, – rašo skaitytoja Ana.

Anksčiau ji buvo gavusi Vilniaus savivaldybės paaiškinimą, kad ši pėsčiųjų perėja panaikinama pritarus Savivaldybės Eismo saugumo komisijai.

Nemenčinės plente komisijos sprendimu turėjo būti paliktas pėsčiųjų praėjimas, įrengti įspėjamieji kelio ženklai Nr. 128 „Pėstieji“, kurie transporto priemonių vairuotojus turėjo informuoti apie pėsčiųjų praėjimą minėtoje vietoje.

Savivaldybė pakeitė nuomonę, perėja išliks

Eduardas Garbovskis, Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento Eismo valdymo poskyrio vedėjas, 15min informavo, kad situacija kiek pasikeitė.

„Atsižvelgusi į gyventojų pastebėjimus ir pakartotinai įvertinusi eismo sąlygas Vilniaus miesto savivaldybė nusprendė nenaikinti minėtos perėjos Nemenčinės plente.

Artimiausiu metu planuojama užsakyti perėjos projektą, o kitąmet įrengti apšvietimą bei atnaujinti ženklinimą, kitas eismo saugumo priemones“, – komentavo E.Garbovskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius