Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniečio pavyzdys: paskambino 112 ir miesto centre sustabdė girtą vairuotoją

„Norėčiau, kad tai būtų pavyzdys ne tik girto vairuotojo sustabdymo, bet ir pilietiškumo. Nereikia bijoti skambinti 112, pamačius ką nors įtartino – policija reaguoja greitai“, – kalbėjo vilnietis Rytis, kurio dėka miesto centre vinguriavęs automobilis buvo sustabdytas, o jo vairuotojas – nubaustas.
Rytinis policijos reidas Vilniuje
Policininkas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Rytis pasakojo, kad sostinės Panerių gatvėje pastebėjo priešpriešine eismo juosta važiuojantį automobilį, kuris jam iškart sukėlė įtarimą. Truputį pasekęs, jis abejonių nebeturėjo – vairuotojas yra apsvaigęs.

Sustabdytas girtas vairuotojas
Sustabdytas girtas vairuotojas

„Paskambinau 112, nupasakojau situaciją ir sekiau įtariamąjį, kol Liepkalnio gatvėje jį sustabdė 4 policijos ekipažai. Pakeliui jis dar spėjo apdaužyti 4 kitus automobilius, važiavo pro Geležinkelio stotį, kur daug pėsčiųjų perėjų. Policija nuo mano skambučio jį sustabdė per 5-7 minutes“, – greita pareigūnų reakcija stebėjosi pilietiškas vyras.

Jo įtarimai pasitvirtino – vairuotojui pasitikrinus alkotesteriu, šis parodė 2,42 promilės – vidutinį girtumo laipsnį. Patikrinę vairuotojo dokumentus pareigūnai stebėjosi, jog šiam vyrui teisės buvo prieš porą dienų atimtos – jis turėjo tik laikiną vairuotojo pažymėjimą.

„Keisčiausia, kad per tas kelias minutes niekas daugiau neskambino į 112. Girtas vairuotojas važiavo pačiame centre, apdaužė keturis automobilius, o niekas į tai neatkreipė dėmesio. Žmonės neturėtų abejoti tokiais atvejais – užtenka paskambinti 112 ir tolesnį darbą atlieka pareigūnai. Už melagingą pranešimą juk niekas nenubaus, jeigu įtarimai ir nepasitvirtins“, – kalbėjo Rytis.

Sulaikytas girtas vairuotojas
Sulaikytas girtas vairuotojas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius