-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Volkswagen“ ir „Mercedes-Benz“ sudarė susitarimus su Kanada dėl bendradarbiavimo

Kanada antradienį paskelbė apie preliminarius susitarimus su „Volkswagen“ ir „Mercedes-Benz“, pagal kuriuos abi Europos automobilių gamintojos įsijungs į besiplečiančias Šiaurės Amerikos elektromobilių baterijų gamybai reikalingų medžiagų tiekimo grandines, siekdamos elektromobilių rinkoje mesti iššūkį amerikiečių „Tesla“.
„Volkswagen“
„Volkswagen“ / 123RF.com nuotr.

Susitarimo memorandumus vizito Kanadoje metu pasirašė Vokietijos kancleris Olafas Scholzas, siekiantis sutvirtinti galimybę Vokietijai gauti naujų energijos išteklių ir pagilinti dvišalius prekybos ryšius.

Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau tviteryje parašė, kad susitarimai „padės patenkinti augančią elektrinių transporto priemonių paklausą tiek mūsų šalyje, tiek visame pasaulyje“.

O.Scholzas savo pareiškime komentavo, kad bendradarbiavimas, ypač užtikrinant svarbių baterijų, tokių kaip ličio, nikelio ir kobalto, gamybą, „gali paskatinti kitas įmones sekti paskui“.

„Mercedes-Benz“ teigė, kad nuo 2026 metų planuoja bendradarbiauti su Kanados įmonėmis visose elektromobilių ir baterijų tiekimo grandinėse, įskaitant bendradarbiavimą su ličio gamintoja „Rock Tech Lithium“, kad kasmet užsitikrintų iki 10 tūkst. tonų ličio hidroksido tiekimą.

„Volkswagen“ susitarime daugiausia dėmesio skiriama pirminių baterijų ir katodų medžiagų gamybai, o naujai įkurta „Volkswagen“ akumuliatorių įmonė „PowerCo“ taip pat atidarys biurą Kanadoje.

„Darbas išvien su viso pasaulio vyriausybėmis yra absoliuti būtina sąlyga norint pasiekti klimato tikslus“, – sakoma „Volkswagen“ generalinio direktoriaus Herberto Diesso pranešime.

Pastaruoju metu buvo paskelbta keletas kitų sektoriaus susitarimų, įskaitant kovo mėnesio „Stellantis“ pranešimą dėl elektrinių transporto priemonių akumuliatorių gamybos Kanadoje.

Tuo tarpu Otava padidino paramą vietos svarbiausių mineralų, naudojamų elektromobilių akumuliatoriams gaminti, žvalgymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius