Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

VVT skelbia, kurio gamintojo naujieji troleibusai važinės Vilniuje

Bendrovė „Vilniaus viešasis transportas“ (VVT) paskelbė, kad naujų troleibusų pirkimų konkursą laimėjo čekų gamintojas „Škoda Group“.
„Škoda 32Tr“ troleibusas
„Škoda 32Tr“ troleibusas / VVT nuotr.

Naujieji troleibusai bus „Škoda 32Tr“ modelio.

„Škoda 32Tr“ – tai 12 metrų žemagrindis troleibusas su autonomine eiga, galintis nuvažiuoti iki 20 km be kontaktinio tinklo. Moderni troleibuso saugumo sistema – SOS ir A juostos mygtukai, fiksuojantys įvykius vaizdo įraše, apsauga nuo susidūrimų ir automatinis gaisro gesinimas užtikrina keleivių, vairuotojų ir kitų eismo dalyvių saugumą.

Troleibusas turi ekologišką vairavimą fiksuojančią įrangą ir sunaudoja apie 10 proc. mažiau elektros energijos vienam nuvažiuojamam kilometrui.

Keleivių ir vairuotojų komfortui troleibusas yra visiškai kondicionuojamas ir vėdinamas tiek keleivių salone, tiek vairuotojo kabinoje. Modernus troleibusas yra pritaikytas individualių poreikių turintiems asmenims – yra įrengta rampa, tvirtinimo diržai, specialūs mygtukai pranešti apie pagalbos poreikį. Mieste judantys dviratininkai keliaus dar patogiau – troleibusas turi tvirtinimo įrangą, leidžiančią vežti dviračius troleibuso salone.

Troleibuse įmontuotos USB jungtys mobiliųjų telefonų įkrovimui, WiFi ryšys, švieslentės ir multimedijos ekranai, suteikiantys keleiviams aktualią informaciją kelionės metu, o patogios sėdynės užtikrins maksimalų komfortą.

Šiuolaikiško dizaino „Škoda 32Tr“ troleibuso pasaulinė premjera įvyko Opavoje 2018 metų pabaigoje.

Daugiau naujienų apie autonominės ridos troleibusus, pirkimo sutartį, jų gamintoją bei kelią iki Vilniaus VVT skelbs gegužės mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius