-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

14,3 proc. „Vičiūnų grupės“ akcijų „VG Holding“ pernai nupirko už 7 mln. eurų

Kauno mero Visvaldo Matijošaičio ir Liudo Skieriaus kontroliuojamos „Vičiūnų grupės“ valdytoja „VG Holding“ 14,3 proc. grupės akcijų įsigijo už 7 mln. eurų.
Plungėje atidarytas džiūvėsių fabrikas
Plungėje atidarytas džiūvėsių fabrikas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Neskelbtos vertės sandoris įvyko 2021 metų pabaigoje, už akcijas su jas pardavusia Birute Andriuškaite visiškai atsiskaityti ketinama per šiuos metus, rodo Registrų centrui pateiktos „VG Holding“ konsoliduotos 2021 metų finansinės ataskaitos.

Dabar bendrovės akcijas lygiomis dalimis kontroliuoja V.Matijošaitis ir L.Skierius.

Pernai grupė gavo 690,5 mln. eurų konsoliduotų pajamų – 9 proc. daugiau nei 2020 metais (632,5 mln. eurų), ji uždirbo beveik 10,5 mln. eurų grynojo pelno – 60 proc. mažiau (26,3 mln. eurų).

Akcininkams pernai išmokėta 2 mln. eurų dividendų, arba 10 proc. daugiau nei 2020-aisiais.

Bendrovė kontroliuoja įmones Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Belgijoje, Čekijoje, Vengrijoje, Rumunijoje, Serbijoje, Didžiojoje Britanijoje ir Rusijoje. Po šios šalies pradėto karo Ukrainoje „Vičiūnų grupė“ teigia verslą Rusijoje parduosianti, turi potencialių pirkėjų.

Balandžio pradžioje „Vičiūnų grupės“ vadovas Šarūnas Matijošaitis teigė, kad iš Rusijos rinkos grupė ketina galutinai pasitraukti per tris-keturis mėnesius, tai nurodoma ir ataskaitoje.

„Grupės vadovybė nusprendė parduoti Rusijos ir kitų Rytų rinkų verslą ir per 3-4 mėnesius atlikti pardavimo procesą“, – rašoma ataskaitoje.

Teigiama, kad grupės Kaliningrado gamyklos produkcija parduodama Rusijoje, kitose Rytų rinkose, kur pardavimai sudaro apie 37 proc. grupės pajamų, tačiau pasitraukimas jai tęsti veiklos nesutrukdys.

„Grupės pardavimo pajamų dalis Rytų rinkose sudaro 37 proc. Galimas Rytų rinkos išėjimas nesukels problemų likusios grupės veiklos tęstinumui“, – teigiama ataskaitoje.

„Vičiūnų grupė“ kovo 7 dieną pranešė stabdanti veiklą Rusijoje dėl jos invazijos į Ukrainą, teigiama, kad nuo to laiko nutrauktos visos investicijos į gamybą, logistiką, prekybą, sustabdytos visos rėmimo ir rinkodaros kampanijos, gamyklai Kaliningrade nebeperkamos jokios žaliavos, o gamyba tęsiama ir anksčiau įsigytų žaliavų tik tam, kad būtų atsiskaitoma su tiekėjais ir finansiniais partneriais Europoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius