Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min vėl turi vyriausiąjį redaktorių – juo paskirtas Raimundas Celencevičius

Naujienų portalas 15min vėl turi vyriausiąjį redaktorių. Juo paskirtas ligšiolinis 15min Aktualijų skyriaus redaktorius Raimundas Celencevičius. Vyriausiojo redaktoriaus pavaduotoju tapo ligšiolinis Pirmojo puslapio redaktorius Audrius Ožalas. Netrukus planuojama pristatyti ir naują UAB „15min“ generalinį direktorių.
15min veidai - Raimundas Celencevičius
Raimundas Celencevičius

Permainų 15min prireikė, kai dėl išsiskyrusių bendrovės valdymo vizijų šalių susitarimu pasitraukė ilgametis 15min vadovas ir įkūrėjas Tomas Balžekas. Bendrovę taip pat paliko ir generalinio direktoriaus pavaduotoja Gabrielė Burbienė, buvusi atsakinga už 15min rinkodarą, komunikaciją ir specialiuosius projektus.

15min valdančios AS „Eesti Meedia“ generalinis direktorius Svenas Nuutmannas sakė, kad kartais neišvengiamai kyla nesutarimų dėl plėtros strategijos tarp akcininkų ir vadovų, kurių darbas iki šiol apskritai buvo pagirtinas.

„Būtent taip nutiko ir su Tomu Balžeku, kurio iki šiol atliktą darbą labai vertiname, bet jo vizija dėl ateities nesutapo su AS „Eesti Meedia“ požiūriu“, – sakė S.Nuutmannas. „Eesti Meedia“ nori jungti verslo Lietuvoje pagalbines veiklas labiau negu buvo iki šiol, kad taptų veiksmingesnė kaip grupė.

Antradienį į Lietuvą atvykęs AS „Eesti Meedia“ generalinis direktorius užtikrino, kad aukštai vertina 15min pastangas kurti skaidrią, nešališką ir atsakingą žurnalistiką. S.Nuutmannas pabrėžė sieksiąs, kad 15min toliau stiprėtų ir augtų, būtų toliau vystoma tiriamoji ir laisvoji žurnalistika.

15min laikinai vadovaujantis Justinas Šimkus, AS „Eesti Meedia“ priklausančio skelbimų verslo Lietuvoje direktorius, teigė, jog 15min valdančios „Eesti Meedia“ vadovai, siekdami dar labiau sustiprinti 15min redakcijos nepriklausomybę, nutarė atskirti portalo generalinio direktoriaus ir vyriausiojo redaktoriaus pareigybes. To pageidavo ir 15min redakcija. Nuo šiol bendrovės generalinis direktorius daugiausia dėmesio skirs bendrovės verslo ir organizaciniams reikalams, o vyriausiasis redaktorius bus atsakingas už portalo turinį ir redakcijos darbą.

J.Šimkus sakė, kad „Eesti Meedia“ vadovybė, aukštai vertindama ligšiolinį redakcijos darbą, atsižvelgė į žurnalistų nuomonę ir vyriausiuoju redaktoriumi nuo kovo 1 dienos paskyrė ligšiolinį Aktualijų skyriaus redaktorių Raimundą Celencevičių.

„Planuojame tęsti tai, ką iki šiol nuveikėme su Tomu Balžeku ir Gabriele Burbiene. Labai džiaugiuosi, kad 15min savininkai užtikrino, jog permainos neturės jokios įtakos redakcijos kuriamam turiniui. Pagrindo tuo abejoti nėra, nes visos „Eesti Meedia“ valdomos žiniasklaidos priemonės kuria nepriklausomą turinį. Tai reiškia, jog mes turėsime visas galimybes toliau plėtoti nešališką, socialiai atsakingą žurnalistiką, auginti skaidriai valdomą inovatyvų naujienų portalą“, – sakė R.Celencevičius.

„Eesti Meedia“ Lietuvoje valdo interneto platformas 15min, scanpix.lt, skelbiu.lt, aruodas.lt, ntzemelapis.lt, cvbankas.lt, autoplius.lt, kainos.lt ir taip pat teikia interneto reklamos paslaugas.

„Eesti Meedia“ grupei taip pat priklauso ir Baltijos šalių naujienų agentūra BNS, Lietuvos žiniasklaidos monitoringo ir tyrimų bendrovė „Mediaskopas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius