Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

2014 m. statybų įmonės turėjo didžiausią įtaką Lietuvos BVP augimui

Užsidarius Rusijos rinkoms statybos sektorius vėl tampa pagrindiniu Lietuvos ekonomikos varikliu. Praėjusiais metais statybos turėjo didžiausią įtaką BVP augimui (beveik 16 proc.), o šios srities pridėtinės vertės augimo tempas buvo didžiausias iš visų ūkio sektorių (beveik 12 proc.). Tai konstatavo premjeras Algirdas Butkevičius, sveikindamas Lietuvos statybos įmones rugsėjį minimos Statybininkų profesinės šventės proga.
Statybos Polocko gatvėje
Statybos Polocko gatvėje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Statybos

Didėja ir įmokos į biužetą, kurias sumoka statybos įmonės. Pagal sumokėtų mokesčių ir kitų įmokų dydį jau keletą metų iš eilės pirmauja trys bendrovės: „Montuotojas“, „Panevėžio statybos trestas“ ir A.Žilinskio ir ko UAB.

2012 metais pirmąją vietą šioje kategorijoje užėmė akcinė bendrovė „Montuotojas“, sumokėjusi 13,36 mln. litų mokesčių. Antroji liko bendrovė „Alvora“ (9,83 mln. litų), trečioje vietoje bendrovė „Panevėžio statybos trestas“ (9,03 mln. litų), ketvirti – A.Žilinskio ir ko UAB (7,96 mln litų).

Pagal statybų tempus Lietuva yra pripažinta Europos Sąjungos lyderė. 

2013 metais šios kategorijos lyderiu išliko „Montuotojas“ (17,13 mln. litų), po jo – „Panevėžio statybos trestas“ (13,75 mln. litų) ir A.Žilinskio ir ko UAB (12,28 mln. litų).

Praėjusiais metais daugiausia mokesčių sumokėjo bendrovė A.Žilinskio ir ko UAB (19,43 mln. litų). Po jos rikiuojasi „Montuotojas“ (17,19 mln. litų) ir „Panevėžio statybos trestas“ (12,67 mln. litų).

2015 metų I-ąjį pusmetį į priekį įsiveržė „Panevėžio statybos trestas“ (3,41 mln. eurų), aplenkdamas A.Žilinskio ir ko UAB (2,65 mln. eurų).

Statybininkų dienos šventėje Vyriausybės vadovas pripažino, kad 2014 – 2020 m. laikotarpio Europos Sąjungos lėšos statybos sektorių turėjo pasiekti anksčiau, tačiau, pasak A.Butkevičiaus, finansavimo klausimus stengiamasi operatyviai išspręsti ir pagrindinius projektus siekiama pradėti šių metų paskutiniame ketvirtyje.

Pagal statybų tempus Lietuva yra pripažinta Europos Sąjungos lyderė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje