-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2015-aisiais „Air Lituanica“ numato plėtrą

Oro linijų bendrovė „Air Lituanica“ 2014 metais pervežė daugiau nei 132 tūkst. keleivių. 2015 metais įmonė planuoja perkopti 200 tūkst. pervežtų keleivių skaičių ir plėsti savo skrydžių geografiją.
„Air Lituanica“ pristatė skrydžius į Berlyną
„Air Lituanica“ pristatė skrydžius į Berlyną / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Į 2014 m. vykusius „Air Lituanica” skrydžius buvo parduota daugiau nei 140 tūkst. bilietų. Vidutinė bilieto kaina į vieną pusę be oro uosto mokesčių yra 84 eurai. Daugiausiai keleivių pervežta Talino kryptimi – 27 tūkst., antroje vietoje Paryžius – 22,5 tūkst., paskui seka Berlynas ir Miunchenas – po 20 tūkst. keleivių. Per metus „Air Lituanica” pervežė net 11,5 tūkst. tranzitinių keleivių, kurie per Vilniaus oro uostą keliavo iš arba į Taliną.

„Talino maršruto sėkmė geriausiai iliustruoja, kad mūsų pasirinkta strategija orientuotis į keliaujančiuosius darbo reikalais, veikia. Ta linkme dirbame ir toliau, sausio mėnesį pradedame skrydžius iš Vilniaus į Stokholmo Broma oro uostą – patogūs rytiniai ir vakariniai skrydžiai į Švedijos sostinės centre esantį oro uostą pirmiausiai skirti dažnai keliaujantiems darbo reikalais“, – sako „Air Lituanica“ komercijos direktorius Simonas Bartkus.

Jis priduria, kad 2014 m. įsibėgėjo ir „Air Lituanica“ Vokietijos kryptys – Berlynas ir Miunchenas, kurios ypač traukia atvykstamąjį turizmą, o 2015 m. planuojamas ir tolimesnis augimas šiomis kryptimis – planuojama pasiūlyti daugiau skrydžių į Vokietijos miestus.

Tarp tradicinių oro linijų bendrovių, skraidančių Vilniaus oro uoste, „Air Lituanica” užima 11-12 proc. rinkos dalį. Tarptautiniame Vilniaus oro uoste šiais metais keleivių srautas išaugo 10 procentų.

Pirmas „Air Lituanica“ skrydis įvyko 2013 metų birželio 30 dieną. Skrydžius pradėjusi vos keliomis kryptimis, 2013 metus bendrovė užbaigė savo skrydžių žemėlapyje turėdama 4 reguliarias kryptis. Dabar kompanija skraido aštuoniais tiesioginiais reguliariais maršrutais iš Vilniaus į didžiuosius Europos oro uostus. 2014 metų  vasario 14 dieną buvo pradėti skrydžiai į Paryžiaus Šarlio de Golio oro uostą, kovo 12 dieną startavo Talinas, tada vasaros sezonui buvo pasiūlyti skrydžiai į Bilundą, Geteborgą ir Malmę, paskutinėmis vasaros dienomis sugrįžo Amsterdamo maršrutas.

Didžiųjų metų švenčių laikotarpiu – nuo gruodžio 19 dienos iki sausio 4 dienos – oro linijų bendrovė „Air Lituanica“ vykdė tiesioginius skrydžius iš Vilniaus į Londoną, Edinburgą ir Geteborgą. Sausio 26 dieną prasidės skrydžiai į Stokholmą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius