-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2019-ieji „Klaipėdos naftai“ nestokojo iššūkių

Verslo aplinkos iššūkių nestokoję 2019-ieji skatino „Klaipėdos naftą“ peržiūrėti savo veiklos procesus, ieškoti naujų galimybių didinti klientams teikiamų paslaugų vertę. Remiantis neaudituotomis finansinėmis ataskaitomis tai leido uždirbti 13,2 mln. eurų arba 14 proc. didesnį koreguotą grynąjį pelną nei 2018 metais, kai jis buvo 11,6 mln. eurų.
„Klaipėdos nafta“
"Klaipėdos nafta"

Atitinkamai koreguota KN EBITDA 2019 m. siekė 26,2 mln. eurų. 2019 m. KN uždirbo apie 104 mln. eurų arba 4 proc. daugiau pajamų nei prieš metus.

Iš viso KN naftos terminaluose 2019 m. buvo perkrauta 5,7 mln. tonų naftos produktų, tai yra, 14 proc. mažiau nei 2018 metais. Tuo tarpu bendrovės naftos terminalų EBITDA (koreguota) buvo 17,3 mln. eurų, tai yra, tik 6,5 proc. mažesnė nei 2018 m. (18,5 mln. eurų). Per 2019 m. KN naftos terminalai uždirbo 32,1 mln. eurų pajamų – 2018 m. šios veiklos pajamos siekė 35,2 mln. eurų.

„2019 metai buvo it nuolatinis iššūkių ruožas mūsų klientams naftos verslo segmente – tiek dėl įvairių gedimų gamyklose, stabdžiusių naftos produktų perdirbimą, tiek dėl užterštos naftos naftotiekyje „Družba“, geopolitinių veiksnių. Visa tai turėjo įtakos ir per mūsų terminalus kraunamoms naftos produktų apimtims. Nepaisant to – būdami lankstūs, teikdami daugiau ir įvairesnių paslaugų klientams naftos versle, orientuodamiesi į didesnį savo veiklos efektyvumą šiame segmente sugebėjome išlaikyti panašų pajamų lygį, kaip 2018 metais. 2019 m. taip pat sėkmingai pratęsėme bendradarbiavimą su ilgalaikiais partneriais Baltarusijoje,” – sakė KN generalinis direktorius Darius Šilenskis.

SGD terminalui Klaipėdoje 2019-ieji buvo veiklos rekordų metai. Palanki situacija tarptautinėse dujų rinkose ir pritraukti nauji komerciniai klientai lėmė 120 proc. išaugusias dujinimo ir perkrovos apimtis. Per visą šį laikotarpį SGD terminale priimtas 51 dujovežis, terminalo paslaugomis pradėjo naudotis įmonės ne tik Lietuvoje, bet ir Estijoje. Apie 87 proc. visų į terminalą 2019 m. atgabentų SGD buvo iš Norvegijos ir JAV gamtinių dujų skystinimo gamyklų. SGD paskirstymo stotyje taip pat priimta dvigubai daugiau dujovežių nei ankstesniais metais. 2019 m. SGD terminalų veiklos pajamos buvo 71 mln. eurų arba 10 proc. didesnės nei 2018 metais (64,5 mln. eurų).

„Praėję metai SGD terminalui Klaipėdoje buvo dvigubo dublio metai – dvigubai daugiau klientų, dvigubai didesnės veiklos apimtys. Terminalas Klaipėdoje 2019 m. veikė kaip regioninis dujų importo instrumentas – tą parodo ir 2,6 karto išaugę patiekti dujų kiekiai į kaimyninę Latviją ir Estiją. Šiais metais ir toliau sieksime stiprinti SGD terminalo konkurencingumą regione, orientuosimės į bendradarbiavimo stiprinimą su esamais ir potencialiais klientais, be to, kartu su naujais strateginiais partneriais PGNiG sieksime proveržio mažos apimties SGD rinkoje regione“, – apibendrina D. Šilenskis.

2019 m. buvo svarbūs ir siekiant bendrovės tikslų tarptautinėje SGD rinkoje – bendrovė išmėgino savo jėgas tarptautiniuose SGD operatoriaus paslaugų konkursuose, 2020 m. planuoja toliau aktyviai ieškoti naujų galimybių įsitraukti į naujus SGD projektus pasaulyje.

„Matome puikių galimybių eksportuoti Klaipėdoje sukauptas žinias – esame tam pasiruošę. Pirmieji bandymai dalyvauti tarptautiniuose konkursuose patvirtina, kad esame gerai vertinami, turime stiprią reputaciją tarp tarptautinių energetikos sektoriaus įmonių ir esame konkurencingi tarptautiniu mastu“, – sako D. Šilenskis.

2020 m. bendrovė toliau tęs vykdomus infrastruktūros plėtros ir modernizavimo projektus Klaipėdos naftos terminale, tarp kurių – KN valdomos pirmosios krantinės rekonstravimas, geležinkelio estakados projektas. Taip pat planuojama įgyvendinti svarbius bendrovėje 2018 m. patvirtinto aplinkosaugos priemonių plano etapus, pavyzdžiui, įrengti naujų oro teršalų valymo įrenginius, siekiant sumažinti bendrovės veikloje į aplinką išmetamus lakiųjų organinių junginių kiekius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius