Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

3 ekspertai pataria ieškantiems darbo regione: laisvai galite uždirbti 1000 ir daugiau

Lietuvoje tam tikros sritys kenčia dėl darbuotojų trūkumo. O patys darbuotojai, ypač gyvenantys mažesniuose miesteliuose, prieštarauja, kad regionuose darbų yra, bet jų sąlygos bei atlyginimai – nepatenkinami. Ekspertai sako, jog gerą darbą su nemaža alga regione rasti tikrai įmanoma, tik reikia žinoti keletą esminių faktų.
Sandėlio darbuotojas
Sandėlio darbuotojas / Pickawood / Unsplash nuotr.

Specialistai įvardijo, kokiuose regionuose ir kokių profesijų darbuotojų šiuo metu reikia labiausiai. Ką daryti, norint rasti tikrai gerą darbą, kaip derėtis dėl didesnės algos ir ko, šiukštu, nesakyti per darbo pokalbį.

„CV-Online“ personalo skyriaus ir projektų vadovė Rasa Masteikienė

„Darbo ieškant šiuo metu, reikėtų atsižvelgti į darbą iš namų. Dabar kandidatai iš mažesnių miestelių į darbus didesniuose gali pretenduoti taip pat, kaip ir gyvenantys didmiesčiuose. Ieškant darbo interneto portaluose, galima pažymėti, kad tinka nuotolinis darbas, tuomet kandidatūra bus svarstoma nepriklausomai nuo miesto, kuriame žmogus gyvena.

Atlyginimai skiriasi pagal regionus, tad gyventi mažesniame miestelyje ir gauti „miestietišką“ algą gali tapti privalumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius