-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

3000 uždirbantis „Bolt Food“ streiko organizatorius pakeitus tarifus praras 200 eurų per mėnesį

VIlniuje trečiadienį streikuos dalis maisto išvežiojimo platformos „Bolt Food“ kurjerių, teigia protesto organizatoriai. Taip jie reaguoja į jų nenaudai sumažintą užmokestį už pristatymą. Pavyzdžiui, streiką organizuojantis, apie 3 tūkst. eurų uždirbantis kurjeris dėl tarifo pokyčių teigia prarasiantis maždaug 200 eurų per mėnesį.
„Bolt food“
„Bolt food“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tarifai Vilniuje dirbantiems kurjeriams buvo sumažinti pirmadienį. Iki tol bazinis užmokestis už vieną maisto pristatymą siekdavo 3 eurus, dabar – 2,8 euro.

„Gali atrodyti kitaip, bet tie 20 centų labai jaučiasi per kišenę, – 15min sakė „Bolt Food“ kurjeris Albertas Bandero. – Per savaitę aš uždirbu po 700-800 eurų (prieš mokesčius – 15min), tai mėnesio pajamų, grubiai tariant, aš prarasiu apie 200 eurų“.

Nedirbs keturias valandas

Šis Vilniuje apie pusę metų platformoje dirbantis kurjeris teigia, kad yra vienas daugiausiai uždirbančiųjų „Bolt Food“ platformoje, todėl ir jo alga keičiant pristatymo tarifą mažės labiausiai.

Anot jo, pranešimu apie mažinamus tarifus „Telegram“ programėlėje su kurjeriais buvo pasidalinta likus 23 minutėms iki pokyčių įsigaliojimo.

A.Bandero teigė, kad dirbti „Bolt Food“ pastaruoju metu ir taip mažiau apsimoka dėl po karantino vėl išaugusių kamščių ir kuro kainų.

Jis taip pat apgailestavo, kad naujas tarifas įvestas nei suderinus, nei paaiškinus darbuotojams, kodėl taip reikia daryti, o dabar vadovybė net neatrašo į elektroninius laiškus.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Intensyvus eismas Geležinio Vilko gatvėje
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Intensyvus eismas Geležinio Vilko gatvėje

„Jokio atsakymo ar paaiškinimo iš jų negavome. Tai tenka kažkokiais kitais būdais rodyti, kad norime grįžti prie senų tarifų“, – sakė A.Bandero.

Apie 80 „Bolt Food“ kurjerių Vilniuje trečiadienį nuo 11 iki 15 valandos protestuodami nedirbs ir susirinks piketuoti Katedros aikštėje.

A.Bandero teigia besitikintis, kad žiniai apie streiką pasklidus viešai prie jo prisijungs daugiau kurjerių, nes kolegos turi ribotas galimybes bendrauti tarpusavyje nesusitikdami biure ar kur kitur.

„Jie (vadovai – 15min) per daug sau leidžia. Jiems, aišku, gerai sumažinti tarifus, bet mes nuo to kenčiame“, – tvirtino streiko organizatorius.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Bolt food“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Bolt food“

Protestuotojai reikalauja atstatyti 3 eurų bazinį pristatymo įkainį, vykdyti atsakingesnę įdarbinimo politiką ir gerbti patyrusius kurjerius. Kompanijai nesutikus pradėti derybų, kurjeriai žada kartoti ir ilginti streikus.

Skatina kurjerius dirbti piko metu

„Bolt“ vadovas Lietuvoje Andrius Pacevičius teigia, kad tarifų pokyčiais siekiama paskatinti daugiau kurjerių dirbti piko valandomis. Tokiu atveju kurjeriai netgi uždirbtų daugiau, nei dabar.

Anot jo, įkainis už pristatymą piko metu padidintas iki nuo 3,5 iki 3,7 euro.

„Šiuos pokyčius įvedėme siekdami užtikrinti optimalų paslaugų teikimą, ypač piko metu, taip pat užtikrinti geras ir konkurencingas pajamas visiems mūsų platformoje dirbantiems kurjeriams – nuo šiol jie gali uždirbti daugiau, nei iki tol“, – 15min persiųstame komentare teigė A.Pacevičius.

Pasak jo, maistą užsakantys klientai šių pokyčių nepajus – paslauga jiems kainuos tiek pat.

„Bolt“ nuotr./„Segway Ninebot Max“ paspirtukas
„Bolt“ nuotr./„Segway Ninebot Max“ paspirtukas

A.Pacevičius taip pat apgailestavo, kad apie planuojamą piketą sužinojo iš žiniasklaidos. Jis tikino, kad niekas iš kurjerių tiesiogiai nesusisiekė su „Bolt“ vadovybe Lietuvoje.

Be to, jis atkreipė dėmesį, kad „Bolt Food“ kurjeriai nėra „Bolt Services LT“ darbuotojai.

„Bolt Services“ kartu su partneriais Lietuvoje taip pat teikia pavežėjimo, paspirtukų dalijimosi paslaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius