-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

3M visame pasaulyje atleis apie 2,5 tūkst. darbuotojų

JAV pramonės milžinė 3M visame pasaulyje atleis apie 2,5 tūkst. gamyboje dirbančių darbuotojų, siekdama prisitaikyti prie pakitusių gamybos apimčių.
„3M“
„3M“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusį mėnesį bendrovė paskelbė, kad iki 2025 metų pabaigos baigs vadinamųjų „amžinųjų“ chemikalų PFAS (perfluorintų alkilo sulfonatų) gamybą, atsižvelgdama į griežtėjančius reglamentus, susijusius su kenksmingu jų naudojimo poveikiu sveikatai.

Šie chemikalai naudojami nepridegančiose keptuvėse, vandenį atstumiančioje sportinėje aprangoje, dėmėms atspariuose kilimėliuose, kosmetikoje ir daugybėje kitų produktų.

3M taip pat pranešė, kad bendrovės ketvirtojo ketvirčio pajamos siekė 541 mln. JAV dolerių, arba 98 centus vienai akcijai.

Pakoreguotas pelnas sudarė 2,28 JAV dolerio už akciją.

Tai yra mažiau nei 2,34 JAV dolerio už akciją, kuriuos prognozavo „Zacks Investment Research“ apklausti analitikai.

Minesotos valstijoje įsikūrusios įmonės pajamos spalio-gruodžio mėnesiais siekė 8,08 mlrd. JAV dolerių, o tai viršijo Volstryto prognozę dėl 8,04 mlrd. JAV dolerių.

Bendrovės valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Mike'as Romanas savo pranešime teigė, kad dėl su COVID-19 susijusių sutrikimų 3M patyrė greitą vartotojimo rinkų nuosmukį ir reikšmingą pardavimų sulėtėjimą Kinijoje.

Jo teigimu, bendrovė mano, kad šiais metais makroekonominiai iššūkiai tęsis.

Žvelgdama į visus metus, bendrovė skaičiuoja, kad 2023 metais pakoreguotas pelnas vienai akcijai sieks 8,5–9 JAV dolerio, palyginti su 9,88 JAV dolerio už akciją 2022-aisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius