-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„4 Finance“ akcininkai atleido Gediminą Veličką ir bandys grįžti į greitųjų kreditų rinką

Praėjusią savaitę Lietuvos bankas uždraudė 2 greitųjų kreditų įmonėms – „SMSCredit“ ir „Vivus“ – teikti paskolas dėl daugybės pažeidimų. „4 Finance“ vadovas Gediminas Velička tuomet pareiškė, kad Lietuvos bankas įmonės nubaudė be reikalo ir ketino skųstis teismui, tačiau trečiadienį įmonės akcininkai teigia priėmę kitus sprendimus – atleisti patį G.Veličką ir bandyti taikiai grįžti į rinką.
Gediminas Velička
Gediminas Velička / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Lietuvos bankas

Kaip pranešė įmonė, tarptautiniai akcininkai gruodžio 21-ąją atleidę G.Veličką iš pareigų ir neketinantys skųsti Lietuvos banko sprendimo teismui.

„Bendrovę kontroliuojanti įmonė „4finance Group S.A.“ norėtų paaiškinti ir ištaisyti pranešimus, kurie praėjusią savaitę buvo viešai paskelbti Lietuvos bendrovės vadovybės, bei viešai pristatyti tolimesnį kelią vykdant veiklą Lietuvos rinkoje. „4finance“ yra pasiryžusi visiškai laikytis Lietuvos teisės aktų ir bendradarbiauti su Lietuvos banku“, – pranešime teigia „4finance Group“ direktorius Kieranas Donelly.

Bendrovė teigia esanti pasiruošusi Lietuvos bankui „kaip įmanoma skubiau pristatyti atnaujintas sistemas bei procesus, kad būtų patikrintas bendrovės pasirengimas ir visapusiškas atitikimas teisės aktų reikalavimams, sudarantis galimybes tęsti veiklą Lietuvoje naudojantis „4finance Group“ tarptautiniu mastu pripažintais prekės ženklais „Vivus“ ir „SMSCredit“.

Žadėjo skųsti teismui

Dėl daugybinių teisės aktų pažeidimų, susijusių su netinkamu klientų mokumo vertinimu, prekės ženklus „SMSCredit“ ir „Vivus“ naudojanti vartojimo kreditų bendrovę UAB „4finance“ Lietuvos bankas praėjusią savaitę išbraukė iš viešojo vartojimo kredito davėjų sąrašo.

Tuomet įmonės „4finance“ generalinis direktorius G.Velička komentavo, kad Lietuvos banko nutarimas išbraukti „4finance“ iš vartojimo kreditų teikėjų sąrašo yra nepagrįstas, nes sankcijos pritaikytos už naujų Vartojimo kredito įstatymo reikalavimų, kurie dar tik įsigalios kitų metų vasarį, pažeidimus. 

Šį sprendimą G.Velička ketino skųsti teismui. Jis taip pat tvirtino, kad kreditų išdavimas nenutrūks, tuo užsiims naujai įsteigtos bendrovės.

Lietuvos banko Priežiūros tarnybos direktorius Vytautas Valvonis išplatintame komentare žiniasklaidai teigė: „Lietuvos bankas visada už konstruktyvų dialogą, o ne bereikalingą konfrontaciją. Taip pat visada teigiamai vertiname veiksmus tobulinant savo sistemas ir procesus, kad jie kuo geriau atitiktų teisės aktų reikalavimus.

Lietuvos banko principinė nuostata – finansų sektoriaus įmonės privalo laikytis teisės aktų reikalavimų, o bendrovėms turi vadovauti nepriekaištingos reputacijos asmenys.  Šiuo atveju “4 finance„ vadovo tinkamumą toliau eiti pareigas įvertino pati „4 finance grupė“. Jei kompanijos skelbiami pokyčiai ir po poveikio priemonių padarytos išvados padės įgyvendinti priemones užtikrinsiančias atsakingą skolinimą, visam finansų sektoriui nuo to bus geriau, o visuomenės interesas bus labiau apsaugotas.  Savo ruožtu mes ir toliau vykdysime principingą priežiūrą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius