-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

6 mln. eurų vertės reabilitacijos centre Birštone – pirmoji šalyje šalčio kamera

Penktadienį UAB „Namita“ Birštone atidarė naują gyvenamąjį korpusą su funkcinės diagnostikos ir reabilitacijos centru. Naujajam korpusui atvėrus duris, „Eglės“ sanatorijos ir UAB „Namita“ komplekse Birštone vienu metu sveikatintis ir gydytis galės iki 750 žmonių, bus sukurta 50 naujų darbo vietų. Centre siūloma pasigydyti pirmojoje šalyje šalčio kameroje.
Diagnostikos ir reabilitacijos centro Birštone atidarymas
Diagnostikos ir reabilitacijos centro Birštone atidarymas / Mariaus Vizbaro nuotr.

„Birštonas – sparčiausiai auganti savivaldybė Lietuvoje. Jis tampa madingu kurortu. Nustebino naujajame centre esanti įranga. Iki šiol buvo manyta, kad į Birštoną žmonės važiuoja būti paglostyti. Bet nuo šiol čia veiks ir rimtas terapinis reabilitacijos centras“, – atidarymo metu teigė Birštono merė Nijolė Dirginčienė.

Šis centras – ne tik moderniausias centras šalyje, bet ir Baltijos šalyse.

Jai pritarė ir „Eglės“ sanatorijos generalinis direktorius Artūras Salda, patikinęs, jog šis centras – ne tik moderniausias centras šalyje, bet ir Baltijos šalyse.

„Daugelis įrenginių, esančių naujajame centre – pirmieji ir vieninteliai tokie Lietuvoje ir Baltijos šalyse. Tad čia „techninę apžiūrą“ galima bus atlikti moderniausiais aparatais“, – teigė A.Salda.

Funkcinės diagnostikos ir reabilitacijos centre įdiegta moderni įranga suteiks sanatorijos svečiams galimybę pasinaudoti inovatyvia ir dar veiksmingesne reabilitacija, o gydytojai ir kiti specialistai galės dar tiksliau ir objektyviau įvertinti žmogaus fizinę būklę, atlikti žmogaus gyvybinių funkcijų monitoringą.

Mariaus Vizbaro nuotr./Šalčio kamera
Mariaus Vizbaro nuotr./Šalčio kamera

Naujajame gyvenamajame korpuse bus įrengta 140 kambarių, talpinsiančių iki 300 žmonių. Sanatorijos svečiams bus siūlomi liuksai, taip pat šeimoms su vaikais puikiai tinkantys dviviečiai kambariai, kurie gali būti sujungti tarpusavyje. Naujame korpuse bus įrengti kambariai, skirti žmonėms turintiems specialiųjų poreikių – pritaikyti neįgaliesiems, taip pat kambariai su antialergine grindų danga alergiškiems žmonėms.

Naujame funkcinės diagnostikos ir reabilitacijos centre klientams bus pristatyta ir pasiūlyta inovatyvi medicininė įranga, skirta sveikatinimui ir reabilitacijai: pirmoji Lietuvoje šalčio kamera (gydymas būnant trumpą laiką labai žemoje temperatūroje).

Krioterapija šalčio kamera – tai gydymas ekstremaliai žema temperatūra. Procedūros metu visas kūnas trumpą laiką yra veikiamas nuo -100 iki -140 laipsnių temperatūroje. Nesušalti ypač žemoje temperatūroje padeda skystos azoto dujos. Jų dėka šalčio kameroje šaltis yra sausas ir juntamas tik paviršiniame odos sluoksnyje. Krioterapija mažina ūmų ir lėtinį skausmą, slopina uždegiminius procesus, aktyvina kraujotaką, stiprina imunitetą, mažina nerimą, gerina nuotaiką, miegą, skatina regeneracinius procesus, kolageno sintezę.

Ypač efektyvi ir taip pat pirmoji Lietuvoje funkcinė magnetinė stimuliacija (skirta dubens raumenims stiprinti ir gydyti šlapimo nelaikymą), veiksminga kintančio magnetinio lauko terapija (gydo platų ligų spektrą, gydymas taikomas tiek visam kūnui, tiek atskiroms kūno dalims), pirmoji Lietuvoje pulsinės bangos kompresinė terapija, didelio galingumo lazerio aparatas, judesių analizės sistema ir kt.

Įgyvendinus naujo gyvenamojo korpuso su funkcinės diagnostikos ir reabilitacijos centru projektą, bus sukurta daugiau nei 50 naujų darbo vietų gydytojams, kineziterapeutams, masažuotojams, registratoriams, kambarinėms. Jiems įrengti ir kambariai, nes 1/3 darbuotojų važinės dirbti į Birštoną iš Kauno.

Daugelis tyrimų, laikysenos, eisenos, raumenų būklės tyrimų, atliekami tarsi kompiuterinių žaidimų pagrindu. Štai pataisius eiseną, galima atsikratyti nugaros skausmų.

Projekto investicijos siekia 6 mln. eurų, iš jų ES struktūrinių fondų paramos lėšos sudaro 2 mln. eurų.

Brangiausias centro aparatas, atsiėjęs net 80 000 eurų, įvertina liemens raumenų ištvermę. Tyrimo metu, pakrypus net 90 laipsnių kampu, reikia išlaikyti tiesią nugaros padėtį.

Projekto investicijos siekia 6 mln. eurų, iš jų ES struktūrinių fondų paramos lėšos sudaro 2 mln. eurų. Naująjį centrą klientams bus galima išbandyti jau nuo birželio 10 d.

Sėkmingai įgyvendindamas poilsio ir sveikatinimo infrastruktūros projektus, Birštono kurortas auga kasmet ir didina turistų srautus. Nuo 2014 m. į Birštono apgyvendinimo sektorių investavus apie 50 mln. eurų privačių lėšų, vietų skaičius apgyvendinimo įstaigose išaugo 21 proc. Šią vasarą Birštono kurorte vienu metu galės apsistoti 2 738 žmonės.

Naujausią apgyvendinimo objektą Birštono šventės metu atidariusi „Eglės“ sanatorija į visus tris savo apgyvendinimo korpusus jau yra investavusi beveik 23 mln. eurų.

Birštono kurorto plėtra bei apgyvendinimo vietų augimas prisidėjo ir prie kurorto turistų skaičiaus didėjimo. Nuo 2014 m. atvykstančių turistų skaičius šoktelėjo beveik dvigubai, 2016 m. kurorte lankėsi apie 93 000 turistų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius