Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

72 mln. gyventojų turinti Indijos valstija paskelbė boikotą „Coca-Cola“ ir „Pepsi“

72 mln. gyventojų turinti Indijos valstija Tamil Nadu nuo šio mėnesio pradžios boikotuoja „Coca-Cola“ ir „Pepsi“ produkciją, pranešė britų transliuotojas BBC.
Gėrimai
Gėrimai / „Scanpix“/„Picture-Alliance“ nuotr.

Boikoto iniciatoriai ir jiems pritariantys piktinasi, kad užsienio gaiviųjų gėrimų gamintojai naudoja Indijos gėlo vandens išteklius, jo taip stingant nuo sausros kenčiančiam žemės ūkiui.

Laikraštis „Indian Express“ rašo, jog „Coca-Cola“ ir „Pepsi“ produkcijos paklausa po praėjusį mėnesį šiame šalies regione vykusių masinių protestų ėmė sparčiai mažėti.

Prekybininkų organizacijų tvirtinu, valstijos gyventojai nebenori vartoti užsienietiškų gaiviųjų gėrimų. Antra vertus, „Indian Express“ teigia, kad prieš šio boikoto paskelbimą vakarietiški gaivieji gėrimai buvo išparduoti smarkiai sumažintomis kainomis.

Kol kas „Coca-Cola“ ir „Pepsi“ gėrimų neliko keliolikoje tūkstančių mažųjų parduotuvių, o didieji prekybos tinklai apie prisijungimą prie boikoto oficialiai nepaskelbė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius