-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

9 milijonų eurų suomių investicija Kaune – padėti pamatai sijų gamyklai

Suomijos kompanija „Peikko“ investuoja Lietuvoje – stato naują „Deltabeam“ sijų gamyklą Kaune, R.Kalantos g. 49. Gamyklos statybos darbai startavo jau rudenį, o sausio 20 d. įvyko oficiali kapsulės įkasimo ceremonija. Tai bus jau trečioji „Peikko“ metalo konstrukcijų gamykla Lietuvoje.
Kapsulės įkasimo ceremonija
Kapsulės įkasimo ceremonija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Peikko“ bendrovės atstovai patikino, kad 2016 m. jiems buvo rekordiniai pardavimų srityje.

„Lietuva logistiniu požiūriu yra idealioje vietoje, kad gamykla efektyviai tiektų produkciją mūsų pagrindinėms DELTABEAM® rinkoms aplink Baltijos jūrą. Arti užsakovų. Tai – iššūkis mūsų produkcijos pardavėjams“, – dar anksčiau yra teigęs Topi Paananen, „Peikko“ grupės vadovas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kapsulės įkasimo ceremonija
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kapsulės įkasimo ceremonija

Suomijos ambasados Lietuvoje atstovų teigimu, suomių kapitalo įmonės lietuviams sukuria apie 11 000 darbo vietų.

„Man ši vieta, kurioje išdygs „Peikko“ naujasis pastatas, kelia daug sentimentų. Norėjome čia statyti „Vičiūnų“ logistikos centrą. Nepavyko. Ši bendrovė – puikus šeimos verslo pavyzdys. Kaip jie drąsiai ėjo į užsienio valstybes ir pavyko“, – teigė Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

„Peikko Group“ yra suomių kapitalo įmonių grupė, įkurta Paananen šeimos dar 1965 m. Lahti mieste. Šiuo metu tai yra tarptautinė kompanija, turinti atstovybes 33-jose pasaulio valstybėse ir gaminanti produkciją 9-niose skirtingose pasaulio šalyse.

Nuo 2006 m. „Peikko“ vardas žinomas jau ir Lietuvoje, būtent tais metais buvo atidaryta pirmoji gamykla mūsų šalyje. Per 10 savo veiklos metų UAB „Peikko Lietuva“ užėmė reikšmingą vietinės rinkos dalį, o taip pat įsitvirtino ir tarptautinėje rinkoje.

2014 m. „Peikko“ atidarė antrąją savo gamyklą Lietuvoje, kurioje per mėnesį pagaminama apie 500 tonų įvairių statybinių metalo konstrukcijų.

Dėka sėkmingai besivystančio verslo ir palankių sąlygų verslui buvo nuspręsta pastatyti naują gamyklą, adresu R.Kalantos g. 49, Kaune, kurioje bus gaminamos kompozitinės sijos DELTABEAM®.

Planuojama, kad naujoji gamykla savo veiklą pradės nuo 2017 m. rugsėjo. Statybos darbų pabaiga – liepos 31 d. Projekto rengėjas bei autorius – UAB „Rusnė“. Statybos rangovas – UAB „Autokausta“.

Beveik 14 m aukščio pastatas, kuris susidės iš dviejų dalių ir bus T formos, iškils šalia jau anksčiau veikiančios „Peikko“ gamyklos. Bendra patvirtintos investicijos suma viršija 9 mln. eurų

Į investicijų kainą įeina žemės sklypas, pastatai, nauji gamybiniai įrenginiai ir technologinės linijos. Gamykla bus apie 6 000 kv. m ploto (gamybinis plotas – apie 4 000 kv. m) su planuojamu 250 kompozitinių sijų per savaitę gamybiniu pajėgumu.

Pradėjus veiklą naujojoje gamykloje, bendrovė bus pajėgi pagaminti apie 1000 tonų įvairių metalo konstrukcijų per mėnesį. Tai padidins „Peikko“ gamybinius pajėgumus Europoje virš 30 procentų.

Bus sukurta daugiau nei 50 naujų darbo vietų kauniečiams ir aplinkinių miestų gyventojams. Suomijos ambasados Lietuvoje atstovų teigimu, suomių kapitalo įmonės lietuviams sukuria apie 11 000 darbo vietų.

Apie gaminamas sijas

Kompozitinė sija DELTABEAM® yra žinomiausias gaminys „Peikko“ gaminių asortimente. Pirmosios kompozitinės sijos DELTABEAM® buvo pagamintos dar 1989 m. gamykloje Suomijoje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kapsulės įkasimo ceremonija
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kapsulės įkasimo ceremonija

Kompozitinė sija DELTABEAM® sukonstruota taip, kad be jokio specialaus priešgaisrinio padengimo gaisro metu nepraranda savo stiprumo net iki 180 min.

Šiuolaikinėje statyboje kompozitinės sijos DELTABEAM®, drauge su kompozitinėmis kolonomis, sudaro kompozitinį rėmą, kuriame apjungiamos geriausios betono ir metalo savybės. Šis novatoriškas sprendimas, palyginti su kitais, laikančiąsias konstrukcijas daro lengvesnes ir plonesnes, o tai sumažina bendrą konstrukcijų svorį, tuo pačiu ir išlaidas statyboms.

Šis sprendimas ypatingai tinkamas daugiaaukščiams visuomeniniams statiniams, gyvenamiesiems namams, daugiaaukštėms antžeminėms ir požeminėms automobilių stovėjimo aikštelėms statyti. Šio sprendimo pranašumai ypač išryškėja sudėtingos architektūros ir kompleksinių vidinių erdvių išdėstymo atveju.

Kompozitinė sija DELTABEAM® sukonstruota taip, kad be jokio specialaus priešgaisrinio padengimo gaisro metu nepraranda savo stiprumo net iki 180 min.

Pasaulyje kompozitinės sijos DELTABEAM® panaudotos jau daugiau nei 10 000 įvairaus sudėtingumo projektų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius