Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Armonaitė kviečia „Panasonic“ ir „Hitachi“ naudotis Lietuvos gamintojų paslaugomis

Ekonomikos ir inovacijų ministrė (EIMIN) Aušrinė Armonaitė Tokijuje susitiko su Japonijos kompanijos „Hitachi“ viceprezidentu Hitoshiu Ito ir „Panasonic“ kompanijos tarptautinių ryšių vadovu Yoshihisa Tanaka ir aptarė šių įmonių investicijų planus bei plėtros Europoje galimybes, rašoma EIMIN pranešime spaudai.
Susitikimas su Panasonic
Susitikimas su Panasonic / EIMIN nuotr.

„Abi įmonės yra suinteresuotos plėstis ir investuoti Europos regione. „Hitachi“ Europoje vienija 148 pirmaujančias įmones, veikiančias 21 Europos šalyje. „Panasonic“ yra viena didžiausių ir žinomiausių elektronikos kompanijų pasaulyje, taip pat aktyviai plečianti savo veiklą. Pristatėme šioms kompanijoms sąlygas kurtis Lietuvoje, mūsų šalies pranašumus. Turime puikią galimybę tapti investicijų regionu ir taip sustiprinti Lietuvos ir Japonijos ekonominį bendradarbiavimą“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė A.Armonaitė.

Ministrė taip pat pakvietė abiejų kompanijų vadovus aktyviau išnaudoti Lietuvos gamintojų potencialą ir gaminant savo produkciją taikyti lietuviškus komponentus.

„Lietuvos įmonės sėkmingai tiekia produktus Vokietijos ir kitų Vakarų Europos šalių automobilių gamintojams bei kitoms pramonės korporacijoms. Taip pat sėkmingai galime dirbti ir su Japonijos verslo atstovais“, – įsitikinusi ministrė.

„Hitachi“ užsiima informacijos ir telekomunikacijų sistemų, dronų, vėjo turbinų, elektros energijos gamybos sistemų, puslaidininkių ir kitų sričių produktų gamyba. Šiuo metu įmonė savo padalinius yra įsteigusi ir Vidurio bei Rytų Europos šalyse – Lenkijoje ir Rumunijoje.

„Panasonic“ veikia įvairiose pramonės srityse – plataus vartojimo elektronikos, automobilių komponentų, buitinės technikos, pramoninių sprendimų ir kitose. Tai viena didžiausių ir žinomiausių elektronikos kompanijų pasaulyje. Bendrovė daug dėmesio skiria naujovėms ir tvarumui bei siekia sumažinti poveikį aplinkai ir kurti pažangiausias technologijas.

Praėjusiais metais prekių apyvarta tarp Lietuvos ir Japonijos siekė 191 mln. eurų. Iš jų eksportą sudarė 104 mln. eurų, importą – 87 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius