-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 03 /13:18

A.Lukašenkos kirtis Latvijai: į Baltarusiją neleis įvežti uogienių, alaus, pėdkelnių

Vyriausybė išplėtė prekių, kurias draudžiama importuoti ir parduoti Baltarusijos teritorijoje, sąrašą. Apie tai praneša oficialus Ministrų tarybos „Telegram“ kanalas, praneša valstybinė Baltarusijos naujienų agentūra BELTA.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / Shutterstock nuotr.

Pranešama, kad atitinkami pakeitimai padaryti 2021 m. gruodžio 6 d. Ministrų tarybos nutarime Nr. 700. Patikslinama, kad nuo šiol į nurodytą sąrašą įtrauktos tam tikros prekės, kurių kilmės šalis yra Latvijos Respublika.

Sąraše – kava, uogienės, džemai, vaisių drebučiai, marmeladai, vaisiai, riešutai, sultys, vanduo, alus, spiritiniai ir kiti fermentuoti gėrimai.

Į sąrašą taip pat įtraukti lengvosios pramonės produktai: pėdkelnės, kojinės, puskojinės, puskojinės, kojinės. Be to, į draudžiamų importuoti ir parduoti prekių sąrašą įtrauktos plytos, blokai ir panašūs keramikos gaminiai.

Pažymima, kad sąrašo išplėtimas yra atsakas į Latvijos sprendimą uždaryti Silenės automobilių kontrolės punktą pasienyje su Baltarusija.

„Nutarimas įsigalioja jį oficialiai paskelbus“, – rašoma „BELTA“ tinklapyje.

Pastaruoju metu situacija Baltarusijos ir Latvijos pasienyje yra labai įtempta. Rugsėjo viduryje pranešta, kad Latvija uždaro vieną iš dviejų pasienio punktų su Baltarusija.

Vidutiniškai per dieną per šiuo metu uždarytą Silenės sienos perėjimo punktą į Latviją atvyksta 625, o išvyksta 605 asmenys. Vidutiniškai per dieną įvažiuoja 87, o išvažiuoja 85 sunkvežimiai.

Krovininis eismas per Paterniekų pasienio punktą vyksta ir toliau.

Shutterstock nuotr./Uogienės
Shutterstock nuotr./Uogienės

Situacija Latvijos ir Baltarusijos pasienyje sudėtinga ir dėl iš Baltarusijos plūstančių migrantų – latvių kolegoms jau antrą mėnesį gelbėja ir Valstybinės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai.

Kiekvieną parą iš Baltarusijos Latvijos sieną šturmuoja dviženkliai ar net triženkliai atėjūnų skaičiai, kurių atvykimas prie sienos ir jų veiksmai, neabejojama, koordinuojami Baltarusijos tarnybų. Rekordinė per visą migracijos krizę buvo rugsėjo 10-oji, kai iš Baltarusijos į Latviją buvo neįleisti net 256 perėjūnai. Beje, nuo Baltarusijos režimo sukeltos migracijos krizės pradžios 2021 m. vasarą iki 2023 m. pradžios Lietuva buvo didesnis rytinės kaimynės taikinys nei Latvija. Tiek 2021 m., tiek 2022 m. į Lietuvą bandė patekti dukart daugiau migrantų nei į Latviją“, – rašoma VSAT išplatintame pranešime spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius