Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Širinskienės komitete Seime valstybinėms vaistinėms pritarta per minutę ir 15 sekundžių

„Valstietės“ Agnės Širinskienės vadovaujamas Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas ketvirtadienį pritarė siūlymui Lietuvos ligoninėse steigti valstybines vaistines. Į šį komitetą perkeltam projektui pritarta maždaug per minutę ir 15 sekundžių.
Vaistai
Vaistai / 123RF.com nuotr.

Teisės ir teisėtvarkos komiteto darbotvarkėje buvo įrašyta, kad diskusijos dėl valstybinių vaistinių tęsis pusvalandį.

Farmacijos įstatyme siūloma numatyti ligoninės vaistinių steigimą. Tokias vaistines galėtų kurti tik pati gydymo įstaiga.

Įstatymo projekte numatyta, kad ligoninės vaistinės medikamentais aprūpintų pačią gydymo įstaigą, bet vaistiniai preparatai galėtų būti parduodami ir gyventojams.

Volodymyr Hryshchenko nuotr./ Unsplash nuotr./Vaistai
Volodymyr Hryshchenko nuotr./ Unsplash nuotr./Vaistai

Teisės ir teisėtvarkos komitete per svarstymą buvo pritarta projekto patobulinimui pagal sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos pastabas, leisiančias valstybinėms, kaip ir privačioms, vaistinėms siūlyti parduoti vaistus nuotoliniu būdu.

Komitete patvirtintame projekte taip pat numatyta, kad įstatymas įsigalios 2021 metais. Dabar projektas grįš į Seimo plenarinių posėdžių salę tolesniam svarstymui.

Iniciatyvą pateikę valdantieji valstybinių vaistinių poreikį aiškina tuo, jog regionuose trūksta privačių, tačiau kritikai teigia, kad tokios vaistinės pažeistų konkurenciją, o valstybė perdėtai kištųsi į verslą.

Teisės ir teisėtvarkos komitete šis įstatymo projektas atsidūrė valdančiųjų iniciatyva po to, kai jam nepritarė Sveikatos reikalų komitetas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius