Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geronomika. AB bankas „Finasta“ laimėjo VĮ „Indėlių ir investicijų draudimas“ konkursą

AB bankas „Finasta“ laimėjo valstybės įmonės „Indėlių ir investicijų draudimas“ viešą konkursą dėl investavimo paslaugų teikimo.
AB banko „Finasta“ logotipas
Finasta / „Finastos“ nuotr.

Bankas „Finasta“ įmonei teiks jos administruojamų vertybinių popierių saugojimo ir tarpininkavimo perkant bei parduodant Lietuvos ir užsienio vyriausybių vertybinius popierius (VP) paslaugas. Trejų metų sutartis tarp banko ir valstybės įmonės pasirašyta penktadienį, teigiama banko pranešime.

„Finastos“ įmonės daugiau kaip 15 metų aktyviai dalyvauja regiono skolos VP rinkoje. Pastarųjų vienerių metų „Finastos“ grupės įmonių operacijų skolos VP apyvartos Baltijos šalių biržose yra didžiausios ir siekia 431 mln. litų, tai sudaro 27 proc. bendros finansų tarpininkų apyvartos. Be to, per pastaruosius vienerius metus „Finastos“ įmonės organizavo neviešų Lietuvos Respublikos vyriausybės VP emisijų platinimus, per kuriuos iš Lietuvos Respublikos finansų ministerijos tiesiogiai įsigijo ir antrinėje rinkoje išplatino VVP už daugiau nei 335 mln. litų nominalia verte.

Pasak AB banko „Finasta“ valdybos pirmininko ir generalinio direktoriaus Andriaus Barščio, bankas „Finasta“ atitiko visus konkurso dalyviams keltus kvalifikacijos, profesionalumo, ekonominės ir finansinės būklės reikalavimus. „“Indėlių ir investicijų draudimas“ – labai svarbus ir didelis šalies kapitalo rinkos dalyvis. Tai, kad bankas „Finasta“ laimėjo konkursą, yra reikšmingas mūsų, kaip finansinio partnerio, patikimumo ir profesionalumo įvertinimas. Užtikrinsime, kad paslaugos šiam klientui būtų teikiamos geriausiomis rinkoje sąlygomis“, – sako A. Barštys.

VĮ „Indėlių ir investicijų draudimas“ draudžia indėlius ir įsipareigojimus investuotojams, taip pat administruoja Indėlių draudimo bei Įsipareigojimų investuotojams draudimo fondus. Savo veikla įmonė siekia prisidėti prie finansų rinkos stabilumo palaikymo, visuomenės pasitikėjimo finansų įmonėmis didinimo. Siekdama efektyviai valdyti administruojamų fondų ir nuosavo kapitalo lėšas, bendrovė investuoja į valstybių vyriausybių ir centrinių bankų VP. 2009 m. įmonė iš investicijų į vyriausybių VP uždirbo 53,36 mln. litų pajamų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius